Jau trešo gadu Latvijas Universitātes (LU) Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāte (FMOF) izsludina konkursu uz trīs zinātniskā asistenta vietām 1. kursa maģistrantūras studentiem ar mērķi atbalstīt maģistrantu iesaisti pētniecībā, pētniecībai nepieciešamo zināšanu apguvi studiju procesā, kā arī veicināt zinātnisko darbību FMOF pētniecības struktūrvienībās. Pieteikšanās konkursam līdz 15. septembrim.

Ja vēl nevari izlemt, vai stāties maģistrantūrā vai tomēr sākt strādāt algotu darbu, tad LU FMOF ir īstā vieta, jo piedāvās apvienot abus!

Lai atbalstītu spējīgu 1. kursa maģistrantūras studentu mācības fakultātes piedāvātajās studiju programmās un veicinātu zinātnisko darbību FMOF pētniecības struktūrvienībās, ik rudeni LU FMOF izsludina konkursu maģistrantiem uz trīs zinātniskā asistenta vietām pa vienai katrā no fakultātes nodaļām. Konkursa kārtā izvēlētiem studentiem gada garumā tiek nodrošināts finansiālais atbalsts pētniecības veikšanai. 


Kas var pieteikties konkursam?

Lai pieteiktos konkursā, pretendentam:

  • jābūt reģistrētam un sekmīgi studējošam kādā FMOF maģistra studiju programmā:
    • Fizikas nodaļā Fizikas maģistra studiju programma;
    • Matemātikas nodaļā Matemātikas maģistra studiju programma;
    • Optometrijas un redzes zinātnes nodaļā Optometrijas profesionālā maģistra studiju programma;
  • jābūt 1. kursa studentam;
  • jāveic (vai jāplāno veikt) zinātnisko darbību kāda FMOF vadošā pētnieka vai pētnieka vadībā (zinātniskā darba vadītājam fakultātes pētniekam).

 


Kādu finansiālo atbalstu maģistrants saņems?

Atbalsta saņēmējam tiks nodrošināts finansiāls atbalsts - 525 EUR/mēnesī (bruto) 12 mēnešus, kas tiks izmaksāts kā ikmēneša darba alga.

 


Kas jādara lai pieteiktos un saņemtu atbalstu?

            1. Iesniedz dokumentus.

Pretendentam LU Personālvadības departamentā  jāiesniedz:

  • Konkursam nepieciešamos pamatdokumentus (skatīt 48. punktu), tai skaitā CV ar ziņām par līdzšinējo zinātnisko darbību, kā arī bakalaura studiju noslēguma darba nosaukumu un iegūto vērtējumu;
  • atbalsta vēstuli no zinātniskā darba vadītāja FMOF;
  • rekomendācijas vēstuli no pasniedzēja iepriekš absolvētajā studiju programmā (pēc vēlēšanās).

!! Ja pretendents jau ieņem LU FMOF vēlētu akadēmiskā pētniecības personāla pozīciju, tad atbalstam jāpiesakās LU FMOF dekanātā, LU Zinātņu mājas 509. telpā.

Pieteikuma iesniegšanas termiņš – 2020. gada 15. septembris.

            2. Sagatavo īsu prezentāciju par saviem nākotnes plāniem pētniecībā.

Pēc pieteikšanās visi pretendenti ar 10 minūšu referātu būs aicināti uzstāties zinātniskajā seminārā, izklāstot savu pieredzi un plānoto studiju un pētniecisko darbību. Referātu vērtēs īpaši izveidota komisija, kuras sastāvā būs dekāns, seši fakultātes nodaļu izvirzīti pētnieki un fakultātes struktūrvienību vadītāji.

            3. Studē un nododies zinātnei, 12 mēnešus saņemot finansiālu atbalstu.

Lai atbalstu saņemtu visu konkursa nolikumā paredzēto laiku, svarīgi, ka maģistrants, paralēli pētniecībai, iesaistei pētniecības projektu rakstīšanā, zinātnisko publikāciju sagatavošanā, kā arī dalībai zinātni popularizējošos pasākumos, sekmīgi īsteno izvēlēto studiju programmu un nokārtot visus sesijā paredzētos pārbaudījumus.

           4. 2021. gada rudenī sagatavo īsu prezentāciju paveikto atbalsta saņemšanas laikā.

Arī finansiālā atbalsta saņemšanas noslēgumā tiek organizēts zinātniskais seminārs, kurā visi trīs maģistranti iepazīstina interesentus ar atbalsta saņemšanas laikā paveikto un sasniegto.

 


Kā kļūt par 1. kursa maģistrantūras studentu FMOF?

Pieteikšanās studijām MAĢISTRA studiju programmās turpinās!

Līdz 2020. gada 1. septembra plkst. 14.00 studijām LU FMOF maģistrantūrā var pieteikties, aizpildot E-PIETEIKUMU www.lu.lv un pievienojot skenētus dokumentu. 

Pieteikumu studijām kādā no LU FMOF maģistra studiju programmām iensiegt varēs arī klātienē LU AC Zinātņu mājā, Jelgavas ielā 3:

31.08. 10.00 – 16.00
01.09. 10.00 – 16.00
02.09. 10.00 – 14.00
03.09. 14.00 – 18.00

Reflektanti, kas pieteikumu studijām LU FMOF maģistrantūrā iesnieguši pēc 17. jūlija, reģistrēties studijām un parakstīt studiju līgumu varēs  LU AC Zinātņu mājā, Jelgavas ielā 3:
04.09. 10.00 – 16.00

Vairāk informācijas par uzņemšanu maģistrantūrā

LU FMOF maģistra studiju programmas

Vairāk par LU FMOF uzņemšanu 2020.


Iedvesmojies!

Par to, kāpēc vērts pieteikties atbalsta saņēmšanai un ko šī iesaiste pētniecībā var dot maģistrantūras studentam, lasi 2018./2019. akadēmiskā gada zinātnisko asistentu stāstos:


Papildus informācijai lūgums rakstīt uz fmof@lu.lv vai zvanīt uz 28650543 (LU FMOF). Konkursa rezultātus publicēs LU FMOF tīmekļa vietnē

Konkursa NOLIKUMS.

 

Par Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāti.

Latvijas Universitātes Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāte ir Latvijas Universitātes akadēmiska pamatstruktūrvienība, kas izveidota akadēmiskās darbības organizēšanai sekojošās zinātņu nozarēs: fizikas un matemātikas nozarē, tajā skaitā, medicīniskās fizikas apakšnozarē.

 

 

Dalīties