Gada oranžākās, gaidītākās un skaistākās dienas ikvienam Fizmatam notiek, sākot ar 29. aprīli līdz pat 5. maijam! Gan melnie uzraksti uz oranžajiem krekliem, gan oranžie uzraksti uz melnajiem krekliem redzami krietni vairāk, sākoties tradicionālajām "Fizmatdienām", kad Latvijas Universitātes (LU) Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes (FMOF) studenti un darbinieki satiekas dažādos pasākumos, nedēļās garumā piedaloties dažādās LU FMOF Studentu pašpārvaldes rīkotās aktivitātēs.  

29. aprīlī plkst. 16.30 notiks "Fizmatdienu" atklāšana ar svinību kūkas gabaliņa (vai divu) apēšanu, savukārt jau plkst. 17.30 ikviens aicināts pievienoties "Fizmatdienu Gājienam", kas sāksies LU Akadēmiskā centra Zinātņu mājas ātrijā. Gājiena maršruts gar Latvijas Nacionālo bibliotēku, Fizmatu dziesmu un leģendāro saukļu pavadībā mērojot ceļu arī caur Vecrīgu, tālāk vedīs jau uz LU galveno ēku Raiņa Bulvārī 19.

Pēc gājiena no plkst. 21.00 visi Fizmati un sirdī-Fizmati satiksies "Afterītī" iemīļotajā folkklubā "Ala", lai isāktu "Fizmatdienas" ar kārtīgi oranžu ballīti un kārtīgu dzīvo mūziku, par ko šogad parūpēsies visu Fizmatu mīļākā grupa "Oranžās brīvdienas" (jā, tu nepārlasījies!), dodot iespēju ne tikai izdejoties un izdziedāties karaoke, bet arī piedalīties loterijā. Šī gada "Afterītī" varēsi papildināt arī personīgo "Fizmatdienu" kausu kolekciju (iepriekš piesakoties). Vairāk informācijas par “Afterīti” meklē pasākuma FMOF Studentu Pašpārvaldes (SP) Instagram kontā.

30. aprīļa pēcpusdienā plkst. 14.00-17.30 klātienē Zinātņu mājas 103./104. telpā notiks Fizmatu Hakatons. Vēlamies izmēģināt citādu pieeju, kā rast risinājumus izaicinošām, bet pašu spēkiem atrisināmām problēmām. Tāpēc aicinām pievienoties ikvienu pasniedzēju, kolēģi, studentu, absolventu vai Fizmatu draugu! Hakatona ietvaros sadalīsimies grupās un strādāsim pie piecām problēmām:

  • Kā regulēt studentu un pasniedzēju romantiskās attiecības?
  • Personāla ataudzes veicināšana Matemātikas nodaļā (un citās nodaļās);
  • Studiju modernizācijas 3. posma prasības, to izpilde un ietekme uz studiju procesu;
  • Specializēšanās doktorantūrā - konsultācijas pie meistariem;
  • Kāda jēga no aptaujām?

Reģistrējies šeit, bet par Fizmatu Hakatona problēmām vairāk informāciju meklē šeit. Lai būtu spēks diskutēt un rast veiksmīgus risinājums, sadzirdēt citus un rosināt sarunas, paredzēti arī dzērieni un uzkodas. :) Reģistrācija atvērta līdz 28. aprīlim, lai pagūtu apziņot dalībniekus par precīzāku pasākuma norisi!

30. aprīlī plkst. 18.00 (uzreiz pēc Fizmatu Hakatona) sāksies Personību vakars, kurā satiekas paaudzes un pasaules. Tas ir ikgadējs pasākums, kas dod iespēju acī skatīt Fizmatus ar dzīves pieredzi, ar atpazīstamību un ar kādu interesantu nodarbošanos. Būs iespēja dzirdēt viņu stāstus gan par savu laiku Fizmatos, gan par to, kā studijas ietekmējušas tālāko dzīvi. Personības, kas rūpēsies par īpaši fizmatisku vakara atmosfēru, ir četri bijušie FMOF SP vadītāji: FMOF izpilddirektore Līga Užule, FMOF docents matemātikā Raivis Bēts, Rīgas 1. Kristīgās pamatskolas skolotāja Vita Šķila un SIA "D Dupleks" projektu vadītājs Andris Stīpnieks!

“Personību vakara”  gaitā notiks arī FMOF labākā studenta jeb “Gada Fizmata 2024” apbalvošana. Šī titula kandidātus parasti var atpazīt kā tos, kuriem no visām vīlēm plūst oranžums, kuri ir parādījuši augstas spējas akadēmiskajā un zinātniskajā darbībā, kā arī ir sociāli un visādi citādi aktīvas personas.

1. maijā plkst. 18.00 erudīciju, veiksmi un intuīciju Fizmati varēs pārbaudīt konkursā “Čujs, Ņuhs un Poņa”, kas norisināsies Zinātņu mājas 103./104. auditorijā. Komandu pieteikšana, aizpildot anketu.

Savukārt 2. maijā notiks Laivu brauciena priekšspēle! Pēc trim intensīvām dienām un pirms trim vēl piesātinākām dienām būsim pelnījuši atelpu. Tiem, kas somas būs jau sakrāmējuši, tiem, kas vēlēsies uzzināt, ko līdz galam sagaidīt no laivošanas piedzīvojumiem, un tiem, kas vienkārši vēlas kopīgi pavadīt šo vakaru, iespēja nākt kopīgi paklausīties pagājušo laivu brauciena stāstos, mācīties no pieredzējušu laivotāju kļūdām un padzīvoties jautrā kompānijā ar uzkodām, galda spēlēm brīnišķīgā, oranžā atmosfērā. Ierasties, kā arī doties prom, var jebkurā laikā no 16:00-21:00 un gaidīts ir ik viens.

"Fizmatdienas 2024" noslēgsies ar tradicionālo Laivu braucienu, kas šogad sāksies 3. maijā un ilgs līdz 5. maijam Salacas upē. Ja tu arī nebaidies drusku saslapināties un esi gatavs mesties ūdeņos tavā šī gada lielākajā piedzīvojumā, reģistrējies laivu braucienam līdz 30. aprīlim šeit! Kopējais maršruta garums ir ap 38 km (14 km pirmajā un otrajā dienā, un 10 km pēdējā), tādēļ būs drusku jāiesvīst, lai nonāktu galamērķos vēl dienas gaismā. Vairāk informācijas meklē šeit.

Nosvinēsim kopīgi nedēļu, kurā visas oranžās sirdis sitas vienā fāzē!


Par "Fizmatdienām"

"Fizmatdienas" ir tradicionāls LU FMOF studentu organizēts pasākumu cikls, kura ietvaros notiek atvērtas diskusijas ar sabiedrībā zināmiem Fizmatiem, prāta spēles fizmatiskas erudīcijas un zināšanu pārbaudei, kopīgas sporta aktivitātes un citi pasākumi. "Fizmatdienās" piedalīties aicināti paši Fizmati un LU FMOF absolventi, kā arī visi, kas vēlas iepazīt Fizmatus, viņu dzīvesveidu un mācību procesu. Īpaši aicinām iesaistīties vidusskolēnus – potenciālos mūsu fakultātes studentus – un ikvienu, kam patīk labi pavadīt laiku.

Dalīties