Fizikas izglītības pētniecības katedra aicina fizikas skolotājus pieteikties septītajam fizikas izglītības semināram, kas norisināsies LU Zinātņu mājā sestdien, 6. aprīlī, plkst. 10:00—13:30.

Septīto semināro uzsāksim ar Latvijas Universitātes vadošā pētnieka profesora Mārča Auziņa lekciju par kvantu fiziku. Nodarbības otrajā daļā kopā ar Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas fizikas skolotāju, Latvijas Universitātes pētnieku Ģirtu Zāģeri risināsim problēmuzdevumus modernajā fizikā. 

Saite uz pieteikšanos semināram: ej.uz/seminars_06_04

Aicinām aizpildīt pieteikuma anketu līdz 3. aprīlim. 

Detalizētā informācija par semināru tiks nosūtīta 3. aprīlī dalībniekiem uz pieteikuma anketā norādīto e-pasta adresi. 

Seminārs tiek organizēts LU Fizikas nodaļas attīstības projekta ietvaros. Projekta mērķis ir nodrošināt regulāru domu apmaiņu starp LU FMOF mācībspēkiem un fizikas skolotājiem par fizikas didaktikas jautājumiem, tajā skaitā fizikas satura un metodikas aktualizāciju, veidojot Fizikas nodaļā fizikas metodikas atbalsta kontaktpunktu. Projekta laikā plānots organizēt ikmēneša seminārus par fizikas satura un metodikas jautājumiem, tajā skaitā sniegt atbalstu skolas fizikas kursa “Fizika I” izstrādāto materiālu ieviešanā, kā arī izveidot metodiskos materiālus par neviennozīmīgi lietotām fizikas jēdzienu definīcijām un pieņēmumiem skolas fizikas kursā, par aktuālo zinātnes jautājumu izklāstu atbilstoši vidusskolas standarta līmenim. 

Projekta ietvaros 2023./24. mācību gadā paredzēts organizēt 8 skolotāju seminārus (7. oktobrī, 11. novembrī, 9. decembrī, 13. janvārī, 10. februārī, 2. martā, 6. aprīlī un 18. maijā).  

Jautājumus aicinām rakstīt ludmila.belogrudova@lu.lv vai zvanīt 29377619, Ludmila Belogrudova 

Dalīties