Sestdien, 10. aprīlī, no plkst. 10.00 tiešsaistē Zoom un Youtube notiks Jauno fiziķu skolas aprīļa nodarbība par enerģiju “Potenciāli laba nodarbība”. Pieteikšanās līdz 8. aprīlim.

Jauno fiziķu skolas aprīļa nodarbībā dalībniekiem būs iespēja uzzināt, kas ir enerģija, kas tik īpašs slavenajā Einšteina formulā, kā arī, vai tumšā enerģija tiešām eksistē.

Enerģijas saglabāšanās ir viens no fizikālās pasaules pamatlikumiem. Tās saglabāšanās likumus lieto gan pašām lielākajām sistēmām, zvaigžņu sistēmām un galaktikām, gan arī pašām mazākajām lietām – atomiem un elementārdaļiņām. Lai arī katram ir apmēram saprotams, kas ir enerģija, nav nemaz tik vienkārši to aprakstīt un izskaidrot. 

“Potenciāli labas nodarbības” noslēgumā uz dalībnieku sagatavotiem jautājumiem Q&A sesijā atbildēs viesis ir no industrijas - Latvenergo HES tehniskās daļas vadītājs Gerards Gavrilovs.

Dalība nodarbībā ar iepriekšēju pieteikšanos, aizpildot anketu līdz ceturtdienas, 8. aprīļa, plkst.18.00.


11. sezonas pavasara cēliena turpinājumā Jauno fiziķu skola ar vidusskolas vecuma fizikas entuziastiem tiksies vēl vienā nodarbībā, kas notiks 15. maijā un kurā stāstīs par elementārdaļiņām.

Aktuālāko informāciju par gaidāmajām nodarbībām atradīsi http://www.jfs.lu.lv un facebook.com/jfskola.

Visu iepriekšējo nodarbību lekcijas un Q&A sesijas var atkārtoti noskatīties JFS YouTube kanālā.


Par Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāti.

Latvijas Universitātes Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāte ir Latvijas Universitātes akadēmiska pamatstruktūrvienība, kas izveidota akadēmiskās darbības organizēšanai sekojošās zinātņu nozarēs: fizikas un matemātikas nozarē, kā arī medicīniskās fizikas apakšnozarē.

Par Jauno fiziķu skolu.

Jauno Fiziķu skola ir bezmaksas nodarbības vidusskolēniem, kas norisinās reizi mēnesī Latvijas Universitātes Fizikas un Matemātikas fakultātē, dodot iespēju gan iepazīt fizikas teorētisko pusi, gan piedalīties eksperimentos, gan arī populārzinātniskā veidā padziļinot zināšanas par dažādām ar fiziku saistītām tēmām.

Dalīties