Otrdien, 13. aprīlī, plkst. 16.30 Latvijas Universitātes (LU) Redzes zinātnes doktorantūras skolā tiešsaistes lekciju par ambliopiju un redzes treniņiem pasniegs LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes (FMOF) doktorante Kristīne Kalniča-Dorošenko.

Ambliopija ir vienas vai retāk abu acu pazemināta redze bez organiska iemesla, vai arī iemesls ir tik neliels, ka neatbilst redzes pazeminājuma pakāpei un šādu stāvokli nevar izlabot ar atbilstošu optisko korekciju. Viena no galvenajām ambliopijas ārstēšanas metodēm ir labāk redzošās acs aizklāšana uz noteiktu laiku. Pēdējos gados tika izstrādāta un ieviesta datorizētā ārstēšana, kas ietver video un datorspēles. Jaunajos pētījumos tika pierādīts, ka specializētās datorspēles izmantošana ir efektīva ambliopijas ārstēšanas metode.

Nodarbībā klausītāji tiks iepazīstināti ar jaunām ambliopijas ārstēšanas metodēm. Tiks stāstīts par ambliopijas etioloģiju, klasifikāciju. Galvenais uzsvars lekcijā tiks likts uz ambliopijas terapiju, to veidiem un priekšrocībām.

Redzes zinātnes doktorantūras skolas lekcija notiks tiešsaistē. Lai pieteiktos, jāaizpilda anketa: https://ej.uz/6rm3

Papildu informācija: redzes-zinatne@lu.lv

Vairāk par Redzes zinātnes doktorantūras skolu.

Par Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāti

Latvijas Universitātes Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāte ir Latvijas Universitātes akadēmiska pamatstruktūrvienība, kas izveidota akadēmiskās darbības organizēšanai fizikas un astronomijas un matemātikas zinātņu nozarēs.

Dalīties