Ceturtdien, 25. jūnijā, LU Akadēmiskā centra Zinātņu mājas ātrijā notika Latvijas Universitātes (LU) Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes (FMOF) 2019./2020. akadēmiskā gada izlaidums, kurā diplomus saņēma 94 fizikas, matemātikas un optometrijas bakalaura un maģistra studiju programmu absolventi.

Līdzīgi kā studiju gada noslēgumā un sesijā, arī ierastajā augstskolu izlaidumu norisē vispasaules pandēmijas sekas ieviesa būtiskas izmaiņas. Izlaidumus ar ikgadējo scenāriju - ziediem, sveicējiem, priekšnesumiem Lielajā aulā, LU šogad nerīkoja.

Tomēr, lai cienīgi atzīmētu šī gada FMOF absolventu sasniegumu, jūnija beigās Zinātņu mājā notika svinīga ceremonija, kurā noslēguma dokumentus saņēma 2019./2020. gada absolventi.

Absolventi LU FMOF diplomus saņēma pa grupām. Sākumā pa studiju programmām noslēguma darbus saņemt izsauca Matemātikas nodaļas absolventus, vēlāk – Optometrijas un redzes zinātnes nodaļas absolventus, bet noslēgumā – Fizikas nodaļas bakalaura un maģistra studiju programmu absolventus.

Pēc diplomu izsniegšanas absolventi, ievērojot 2 m distanci, pa studiju programmām vienojās kopīgam foto.

Turpinājumā katras nodaļas absolventus svētkos sveica fakultātes dekāns Sandris Lācis un visu trīs nodaļu vadītāji – Inese Bula, Gunta Krūmiņa un Guntars Kitenbergs. Vārds tika dots arī LU FMOF studentu padomes prezidentam Dāvim Kalvānam, kā arī citiem studentu pārstāvjiem, kas vēlējās izteikt pateicību pasniedzējiem, apsveikt kursa biedrus vai vienkārši atcerēties aizraujošākos studiju laika notikumus. Ar īpaši LU FMOF absolventiem sagatavotu video uzrunu LU FMOF izlaidumā klāt esošs bija arī LU rekotrs Indiriķis Muižnieks, bet ar muzikālu priekšnesumu, kā ierasts, priecēja un aizkustināja LU FMOF jauktais koris “Aura”.

Svinīgās ceremonijas laikā rektora pateicību par lojalitāti un darbu mūžā garumā LU saņēma Fizikas nodaļas inženieris Andris Ivbulis. Arī liela daļa absolventu saņēma rektora atzinību par veiksmīgi izstrādātiem noslēguma darbiem vai pateicību par aktīvu iesaisti fakultātes sabiedriskajā dzīvē – LU FMOF studentu padomē, jauktajā korī “Aura”, Jauno fiziķu skolā un A.Liepas Neklātienes matemātikas skolā.

Klātienes pasākumā piedalījās tikai atbildīgie fakultātes darbinieki un paši absolventi, kam tika nodrošināta iespēja ievērot 2 metru distanci, saņemt diplomu droši, bez kontakta, un dezinficēt rokas.

Absolventu draugi, radi un ģimenes locekļi, kā arī fakultātes pasniedzēji, tika aicināti sajust kopā būšanu, noslēguma dokumentu izsniegšanas ceremoniju vērojot.

Tiešraides ierakstu iespējams aplūkot ŠEIT.


 

­

FOTO: Inese Bula


Vēl tekošajam akadēmiskajam gadam nenoslēdzoties Latvijas Universitātes un tās fakultātes uzsāka gatavošanos nākamajam studiju cēlienam. Jau no 30. jūnija rit pieteikšanās maģistra līmeņa studiju programmām, kas ilgs līdz 10. jūlijam, bet no 13. jūlijā, sāksies elektroniskā pieteikšanās bakalaura līmeņa studijām, kas turpināsies līdz augusta sākumam. Vairāk informācijas par 2020. gada vasaras uzņemšanu atradīsiet LU FMOF tīmekļa vietnē.

Par Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāti.

Latvijas Universitātes Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāte ir Latvijas Universitātes akadēmiska pamatstruktūrvienība, kas izveidota akadēmiskās darbības organizēšanai sekojošās zinātņu nozarēs: fizikas un matemātikas nozarē, kā arī medicīniskās fizikas apakšnozarē.

Dalīties