No 28. februāra līdz 1. martam izglītības izstādē SKOLA 2020 Latvijas Universitāte (LU) un tās 13 fakultātes, tostarp LU Fizikas, matemātikas un optometrijas faukultāte (FMOF), atraktīvā veidā piedāvāja iepazīties ar studiju un karjeras iespējām lielākajā Latvijas augstskolā.

LU FMOF izstādē SKOLA pārstāvēja teju 25 studenti un mācībspēki, kas trīs dienu garumā izstādes apmeklētājus, topošos studentus un citus interesentus, iepazīstināja ar studiju iespējām fakultātē un citu topošajiem studentiem vērtīgu informāciju, kā arī ar atjautības spēļu palīdzību deva iespēju asināt prātu, tādējādi potenciālajiem fiziķiem, matemātiķiem un optometristiem dodot iespēju sākt gatavoties grūtāko fizikas un matemātikas uzdevumu risināšanai. Par to, cik daudz dažādas karjeras iespējas sniedz studijas LU FMOF, interesentiem klātienē un Radio NABA klausītājiem pastāstīja fizikas doktore, fizikas skolotāja un Jauno fiziķu skolas vadītāja Virgīnija Vītola.

LU stendu veidoja aktīvā zona, Radio NABA studija, fakultāšu un filiāļu stendi. Aktīvajā zonā jauniešiem bija iespēja piedalīties LU Studentu padomes rīkotajos atjautības konkursos, piesēst pufos un izbaudīt nesteidzīgu atmosfēru, uzņemt momentfoto un izpildīt personības testu, kas parādīja atbilstošāko studiju virzienu, kas būtu jāizvēlas. Visas trīs dienas LU stendā apmeklētājus izklaidēja un informēja Instagram personība Sindija Bokāne. Apmeklējot LU stendu, vidusskolēni varēja uzzināt arī par LU piedāvātajām stipendijām, sporta piedāvājumu, studentu pašpārvaldes aktivitātēm, iespējām iesaistīties LU biznesa inkubatorā un daudz ko citu, kas gaidāmo studiju laiku var padarīt par neaizmirstamu piedzīvojumu.

Tiem, kas nepaguva LU FMOF iepazīt izstādes SKOLA laikā, to būs iespēja izdarīt jau uz vietas fakultātē, LU Zinātņu mājā (Jelgavas iela 3), apmeklējot LU Dabaszinātņu fakultāšu atvērto durvju dienu 2020, kas norisināsies 25. martā plkst. 10.00.

Par izglītības izstādi SKOLA 2020

26. starptautiskā izglītības izstāde Skola 2020 piedāvā jauniešiem gūt visaptverošu informāciju par mācību iespējām Latvijā un oizvēlēties sev piemērotāko izglītības iestādi. Izstādē ikgadu vairākus simtus izglītības programmu un visdažādāko nozaru mācību kursus jauniešiem prezentē valsts un privātās augstskolas, koledžas, tehnikumi un profesionālās vidusskolas, mācību centri u.c., piedāvājot uzzināt visu nepieciešamo par starptautisko eksāmenu kārtošanu, skolēnu vasaras valodu nometnēm ārzemēs, kā arī iepazīties ar inovatīviem mācību papildlīdzekļiem un jaunākajām mācību tehnoloģijām. Dalībnieku vidū pārstāvētas teju visas Latvijas augstskolas, plaši pārstāvētas arī koledžas un tehnikumi.

Par Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāti.

Latvijas Universitātes Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāte ir Latvijas Universitātes akadēmiska pamatstruktūrvienība, kas izveidota akadēmiskās darbības organizēšanai sekojošās zinātņu nozarēs: fizikas un matemātikas nozarē, kā arī medicīniskās fizikas apakšnozarē.

Dalīties