Sestdien, 15. februārī, LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātē (FMOF) notiks kārtējā Jauno fiziķu skolas (JFS) nodarbība Labs noskaņojums! par skaņas fiziku.

Februāra Jauno fiziķu skolas  nodarbības apmeklētājiem būs iespēja uzzināt, kas ir skaņa, kādas ir tās īpašības un kā to fizikā apraksta.

Dalībnieki arī iepazīsies ar ļoti interesantu un noderīgu instrumentu skaņas aprakstīšanai - Furjē transformāciju.

Praktiskajā darbā topošos fiziķus sagaida stīgu skaņas augstumu rēķināšana un savu mūzikas instrumentu veidošana, bet padziļinātās lekcijas vadītāja lomā pie mums viesosies Andris Zabrauskis no Rīgas Tehniskās universitātes, kas ikdienā nodarbojas ar būvakustiku.

Lai piedalītos, jāaizpilda pieteikšanās anketa.

Lai izvairītos no vienreizlietojamo trauku izmantošanas, lūgums dalībniekiem uz nodarbību līdzi ņemt termokrūzi.

Seko līdzi Jauno fiziku skolas jaunumiem www.jfs.lu.lv un www.fmof.lu.lv, kā arī Jauno fiziķu skolas Facebook lapā un LU FMOF Facebook lapā.

Par Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāti.

Latvijas Universitātes Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāte ir Latvijas Universitātes akadēmiska pamatstruktūrvienība, kas izveidota akadēmiskās darbības organizēšanai sekojošās zinātņu nozarēs: fizikas un matemātikas nozarē, tajā skaitā, medicīniskās fizikas apakšnozarē.

Par Jauno fiziķu skolu.

Jauno Fiziķu skola ir bezmaksas nodarbības vidusskolēniem, kas norisinās reizi mēnesī Latvijas Universitātes Fizikas un Matemātikas fakultātē, dodot iespēju gan iepazīt fizikas teorētisko pusi, gan piedalīties eksperimentos, gan arī populārzinātniskā veidā padziļinot zināšanas par dažādām ar fiziku saistītām tēmām.

Dalīties