Pieteikšanās Latvijas Universitātes (LU) fonda pārvaldītajām stipendijām 2019./2020. akadēmiskajā gadā noris tiešsaistē tīmekļvietnē www.fonds.lv no 3. līdz 30. septembrim. Ar mecenātu atbalstu LU fonda piedāvā teju  30 dažādas stipendijas, no kurām 13 piemērotas arī LU FMOF studentiem. Kandidāti aicināti laikus izpētīt stipendiju noteikumus un neatlikt pieteikšanos uz pēdējo brīdi.

Reģistrācija visām LU mecenātu stipendijām norisinās laika posmā 03.-30.septembrim. plkst. 23.59. Stipendijām aicināti pieteikties  mācībās spējīgi un sabiedriskajā dzīvē aktīvi studenti, kuru vidējā svērtā atzīme ir augstāka par 7,5 ballēm. Motivējošs atbalsts visa akadēmiskā gada garumā pieejams visu studiju līmeņu (bakalaura, maģistra un doktora) un visu zinātņu nozaru (sociālo, humanitāro un dzīvības, eksakto un dabaszinātņu) studentiem.

Visu fakultāšu, tajā skaitā LU Fizikas, matemātikas un optometrijas, 1. kursa studenti var pieteikties stipendijām “Ceļamaize”, Latgales “Ceļamaize”, “M.M.V. Petkevičs piemiņas stipendijai”, kā arī Engures, Jelgavas un Salaspils novadu stipendijām. LU FMOF studentiem piemērotas būs arī A. Raistera piemiņas stipendija,  Kristapa Morberga, LU Gadsimta un Mundheim ģimenes izcilības stipendijas. Optometrijas studenti aicināti pieteikties “OC Vision” izcilības stipendijai un “Izcilības stipendijai optometrijā”, savukārt,  astronomijas interesentiem piemērota būs K.Kaufmaņa stipiendija.

Lai pieteiktos stipendijai, studējošajiem jāiesniedz:

• elektroniska veidlapa sadaļā “Pieteikties stipendijai”;
• divas rekomendācijas vēstules – no mācībspēkiem (sākot no 2. kursa); no skolotājiem, ārpusskolas nodarbību vadītājiem u.c. (1. kursa studentiem);
• CV jeb Curriculum Vitae (EUROPASS formā);
• eseja brīvā formā par sev tīkamāko mecenātu;
• citi dokumenti – skatīt pie stipendijas pieteikuma.

Pretendentu vērtēšana noris divās kārtās. Vispirms tiek izskatīti elektroniskie pieteikumi, pārbaudīts, vai tie atbilst nosacījumiem. Pēc elektronisko pieteikumu izskatīšanas labākos pretendentus aicina uz klātienes interviju. Studentam klātienes intervijā 10 līdz 15 minūšu laikā jāspēj pamatot savu kandidatūru stipendijas saņemšanai – tā ir saruna par iepriekšējiem sasniegumiem un nākotnes mērķiem un to, kā stipendija palīdzēs tos sasniegt. Pozitīva iznākuma gadījumā visu akadēmisko gadu tiks piešķirta stipendija, kā arī notiks sadarbība ar citiem stipendiātiem – talantīgiem un aizrautīgiem jauniešiem no dažādām fakultātēm.

Plašāku informāciju par 2019./2020. akad. gadā pieejamām stipendijām, kā arī atbildes uz biežāk uzdotajiem jautājumiem var atrast LU fonda tīmekļvietnes sadaļā “Studentiem”.

Studentu ērtībai Latvijas Universitātes fonds rīko informatīvus seminārus, kuros iepazīstinās ar piedāvātajām stipendijām, pieteikšanās procesu, kā arī atbildēs uz interesējošajiem jautājumiem. Semināri norisināsies:

Pateicoties mecenātu gādībai, 2019./2020. akad. gadā ir pieejamas 28 dažādas stipendiju kopas, starp kurām arī septiņas jaunizveidotas stipendijas: LU Gadsimta stipendija, Izcilības stipendija optometrijā, Vilimantikas Latviešu ev. lut. draudzes stipendijai, Īras Kuhn-Bolšaita piemiņas stipendijai, Latgales “Ceļamaizei”, Izcilības stipendija bioinformātikā, OC Vision Izcilības stipendija optometrijā. Trim esošajām stipendijām - Mundheim ģimenes Izcilības stipendijai,   Galenieku ģimenes stipendijai, DELFI stipendijai - šogad paplašināta mērķauditorija.

Iedvsami, iesakām iepazīties ar LU fonda stipendiātes  un LU FMOF maģistra studiju programmas "Fizika" 1. kursa studentes Antras Gailes stāstu. LU FMOF stipendiātu sarakstos no 2008. līdz 2018. gadam.

PIETEIKTIES STIPENDIJAI

Par Latvijas Universitātes fondu

Jau kopš 2004. gada Latvijas Universitātes fonds nodrošina iespēju mecenātiem un sadarbības partneriem atbalstīt gan LU, gan citas vadošās Latvijas augstskolas, tā investējot Latvijas nākotnē. LU fonda prioritātes ir atbalstīt izcilākos studentus un pētniekus, veicināt modernas mācību vides izveidi, kā arī universitātes ēku būvi un rekonstrukciju.

Par Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāti.

Latvijas Universitātes Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāte ir Latvijas Universitātes akadēmiska pamatstruktūrvienība, kas izveidota akadēmiskās darbības organizēšanai sekojošās zinātņu nozarēs: fizikas un matemātikas nozarē, kā arī medicīniskās fizikas apakšnozarē.

   

 

Dalīties