Jauno fiziķu skolas sestā nodarbība notiks šā gada 10. martā plkst. 10:00 LU Fizikas un matemātikas fakultātes telpās, Zeļļu ielā 8. Lūgums ierasties pirms noteiktā nodarbības sākuma laika, lai paspētu iepazīties ar savu dienas plānu un netraucētu nodarbības norisi.

Kāpēc cilvēkam vajadzīgas divas acis? Kā mēs uztveram apkārtējo telpu, kas palīdz tajā orientēties? Kā mēs redzam 3D kino un ne tikai? Vai visi cilvēki spēj redzēt 3D? Ja gribi dzirdēt atbildes, apmeklē šo nodarbību! Nodarbībā apskatīs trīsdimensiju telpas uztveres pamatprincipus, būs iespēja novērtēt savu telpiskās uztveres precizitāti, kā arī noskaidrosim dažas interesantas lietas par mūsu redzes unikālām spējām no redzes optikas skata punkta.

Nodarbības notiks piecas stundas - no 10:00 līdz 15:00. Sāksies ar populārzinātnisko daļu, kam sekos praktiskā daļa ar dažādiem skaidrojumiem. Tā kā pasākumu atbalsta lieliskais "Fazer", starpbrīžos, kas ilgs 20-30min, ēdīsim cepumus un maizītes, kā arī dzersim tēju. Nodarbībai līdz 8.martam vēlams reģistrēties šeit: elektroniskā anketa Uz nodarbību ieteicams paņemt līdzi:
1) Rakstāmpiederumus
2) Papīru uz kā rakstīt
3) Lineālu
4) Kaut ko ēdamu
5) Krūzīti tējai
6) Kalkulatoru
7) Tiem, kas vēl nav reģistrēti skolas.lu.lv/jfs portālā - personu apliecinošs dokuments (bilde, personas kods) Personu apliecinošs dokuments ir vajadzīgs tādēļ, lai dalībnieki varētu reģistrēt skolas.lu.lv/jfs portālā. Ar iepriekšēju reģistrēšanos tiek atvieglota nodarbību norise gan dalībniekiem, gan organizatoriem. Reģistrētiem lietotājiem ir daudz vieglāk sazināties ar organizatoriem kā arī iespēja pildīt e-testus, tikt klāt slēgtām sadaļām, turklāt, ja izdomāsi turpmāko izglītību iegūt Latvijas Universitātē, tad jau būsi reģistrēts šajā e-vidē, kuru izmanto Latvijas Universitāte, un būsi radis ar to strādāt.

Uz tikšanos nodarbībā! Par Jauno fiziķu skolu 



 

Dalīties