© Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departaments

Katru gadu Latvijas Universitātes (LU) Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes (FMOF) Optomterijas un redzes zinātnes nodaļā (ORZN) Klīniskās prakses ietvaros tiek organizētas bezmaksas redzes pārbaudes, ko veic Profesionālā maģistra studiju programmas "Optometrija" pēdējā kursa studenti pasniedzēja-speciālista uzraudzībā.

Tās laikā tiek rūpīgi pārbaudīta redzes funkciju kvalitāte (piem., redzes asums, dinamiskās funkcijas, telpiskā redze, krāsu redze, acs iekšējais spiediens, acs vispārējā anatomiskā veselība), nepieciešamības gadījumā tiek izrakstīta recepte briļļu iegādei (attiecībā uz kontaktlēcām var tikt doti noderīgi padomi turpmākai lietošanai), sniegts konsultanta slēdziens vai rekomendācijas. Jaunie optometristi palīdz noskaidrot arī diskomforta vai problēmu cēloni, nepieciešamības gadījumā iesakot vēl kādu speciālistu.  

Redzes pārbaudes ilgst 1 stundu

Pārbaudes notiek pirmdienās un trešdienās.

Vieta: LU Dabas mājā, Rīga, Jelgavas ielā 1, 426. telpā  

 

Pieteikšanās pie nodaļas metodiķes Daces Rutkovskas: 

opto.metodike@lu.lv ; tel. 67033940

 

Aicinām pieteikt bezmaksas redzes pārbaudes vizītei arī savus radiniekus, draugus un citus interesentus.

 

! Ierašanās uz redzes pārbaudi medicīniskajā sejas maskā vai ar FFP2 respiratoru. Pirms došanās uz vizīti izvērtējiet savu veselības stāvokli un sliktas pašsajūtas un elpceļu infekcijas pazīmju gadījumā pārplānojiet vizīti uz citu laiku. !

 

Dalīties