Jauno Fiziķu skolas (JFS) komanda mostas no vasaras miega — un uzreiz ar blīkšķi grasās iesākt sezonu! 17. septembrī tiks atklāta jau trīspadsmitā sezona ar nodarbību par un ap CERN, un tas saistīts ar JFS īpašu sadarbību turpmākajā sezonas gaitā. Par to vairāk izstāstīs atsevišķi, bet - šosezon viens censonis un censone varēs cīnīties par iespēju braukt apmaksātā ekskursijā tieši uz CERN, lai paskatītos, kā zinātne tur notiek ar savām acīm!

Par CERN un daļiņu fiziku vairāk tiks pastāstīts 17. septembrī 10:00, iesākot nodarbību “Saskrienamies?”, kas veltīta elementārdaļinu tematikai. Nodarbībā uzzināsi, ko slavenajā CERNā pēta un kādēļ, kā arī kādus visādus fizikas trikus vajag izmantot, lai kaut ko tik smalku nomērītu. Eksperimentālajā daļā lūkosim paši (!) saredzēt elementārdaļiņas, kas skrien cauri gaisam katru mīļu brīdi, bet lekcijas noslēguma fāzē tiksimies ar latviešu zinātniekiem, kas kā reiz strādā CERNā. Varēsim cerēt gan uz stāstiem par to, kā tas ir, gan uz virtuālu ekskursiju, gan uz iespējām uzdot visvisādus interesējošos jautājumus.

Lai pieteiktos nodarbībai, nepieciešams izveidot savu lietotāja kontu JFS mājaslapā. Par to un par nodarbības plānu vairāk var lasīt https://jfs.lu.lv/saskrienamies-dalinu-fizika.

Tiekamies 17. septembrī!

Dalīties