12. aprīlī Latvijas Universitātes Redzes zinātnes doktorantūras skolā uzstāsies LU FMOF asociētā profesore Aiga Švede, informējot par profilaktiskās acu muskulatūras vingrināšanas iespējām un plaši pieejamo vingrinājumu efektivitāti.

Latvijas Universitātes Optometrijas un redzes zinātnes nodaļā sadarbībā ar SIA EyeRoll šobrīd tiek realizēts līgumpētījums par profilaktiskās acu muskulatūras vingrināšanas un nostiprināšanas ierīces metodoloģijas izstrādi. Doktorantūras skolas prezentācijas ietvaros tiks izanalizēti plašāk piedāvātie acu muskulatūras vingrinājumi (tā sauktā “acu joga”), apskatot to izcelsmi, darbību un efektivitāti.

Latvijas Universitātes Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes asociētā profesore un vadošā pētniece Aiga Švede specializējas binokulārās redzes traucējumu diagnostikā un koriģēšanā. Aigas Švedes interese par bērnu redzes attīstību, binokulāro redzi un tās traucējumiem un kompensēšanas iespējām aizsākās, strādājot Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā (1996-2006). Vēlāk zināšanas tika papildinātas Dānijā, Lielbritānijā, Igaunijā un Itālijā, kā arī dažādās vietēja un starptautiska mēroga konferencēs. Šobrīd strādā arī kā optometriste SIA OC Vision, konsultējot dažāda profila pacientus, bet jo īpaši koncentrējoties uz binokulārās redzes traucējumu diagnostiku un ārstēšanu, kā arī vājredzības korekciju.

Doktorantūras skolas nodarbība notiks attālināti 2022.gada 12. aprīlī, plkst.16:30 ZOOM platformā.

Lekciju iespējams apmeklēt ikvienam interesentam.

Iespēja pieslēgties tiešsaistē ZOOM vidē:

 
lu-lv.zoom.us/j/99145190697
Meeting ID: 991 4519 0697
Passcode: 639931

Dalīties