7. decembrī Latvijas Universitātes Redzes zinātnes doktorantūras skolā uzstāsies pētniecības grupa no Rietumu Norvēģijas Lietisķo Zinātņu Universitātes (Western Norway University of Applied Sciences), informējot par izstrādāto acu kustību traucējumu skrīninga metodi C&Look.  

Lasīšana, rakstīšana un citas mums ikdienā ierastas aktivitātes ir cieši saistītas ar precīzu un stabilu acu kustību jeb okulomotorās sistēmas darbību. Precīza acu kustību novērtēšana var sniegt plašu informāciju par redzes uztveres procesu norisi, kā arī par centrālās nervu sistēmas darbību. Turklāt piemērotas terapijas gadījumā iespējams uzlabot acu kustību darbību un tādējādi, iespējams, veicināt redzes informācijas uztveri.  

Rietumu Norvēģijas Lietisķo Zinātņu Universitātes (Western Norway University of Applied Sciences) pētnieciskā grupa profesores Ilonas Heldal vadībā ir izstrādājusi programmu C&Look, kas sniedz iespēju ar relatīvi zemas cenas acu kustību iekārtu palīdzību novērtēt acu kustību darbību un iespējamos traucējumus. Redzes zinātnes doktorantūras skolas lekcijā profesore Ilona Heldal ar kolēģiem Carsten Gunnar Helgesen un Qasim Ali iepazīstinās ar iztrādāto programmu, kā arī ziņos par programmas iespējām acu kustību truacējumu skrīninga un treniņu veikšanā.  

Doktorantūras skolas nodarbība notiks attālināti 2021.gada 7.decembrī, plkst.16:30 ZOOM platformā.  

Iespēja pieslēgties tiešsaistē ZOOM vidē:  

lu-lv.zoom.us/j/92277369972;

Meeting ID: 922 7736 9972 

Passcode: 268258 

   

Dalīties