Foto: Toms Grīnbergs (LU KID)

Katru gadu klīniskās prakses ietvaros tiek organizētas bezmaksas redzes pārbaudes, ko veic Latvijas Universitātes (LU) Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes (FMOF) profesionālā maģistra studiju programmas "Optometrija" pēdējā kursa studenti pasniedzēja-speciālista uzraudzībā. Bezmaksas redzes pārbaudei pieteikties aicināts jebkurš interesents.

Redzes pārbaudes laikā tiek rūpīgi pārbaudīta redzes funkciju kvalitāte (piem., redzes asums, dinamiskās funkcijas, telpiskā redze, krāsu redze, acs iekšējais spiediens, acs vispārējā anatomiskā veselība), nepieciešamības gadījumā izrakstīta recepte briļļu iegādei (attiecībā uz kontaktlēcām var tikt doti noderīgi padomi turpmākai lietošanai), sniegts konsultanta slēdziens vai rekomendācijas. Jaunie optometristi palīdz noskaidrot arī diskomforta vai problēmu cēloni, nepieciešamības gadījumā iesakot vēl kādu speciālistu. 

Redzes pārbaudes norisinās LU Akadēmiskā centra Dabas mājas 426. telpā (Rīgā, Jelgavas ielā 1) un ilgst vienu stundu. Pieejami pieraksta laiki pirmdienās un piektdienās laikā no plkst 9.00 līdz 18.00.

PIETEIKŠANĀS pie LU FMOF Optometrijas un redzes zinātnes nodaļas metodiķes Klintas Boles –Zavaļņevas, rakstot uz klinta.bole-zavalneva@lu.lv vai zvanot uz tel. 67033940. Aicinām pieteikt bezmaksas redzes pārbaudes vizītei arī savus radiniekus, draugus un citus interesentus.

Lai apmeklētu redzes pārbaudi, pacientam:

  • jāuzrāda derīgs Covid-19 sertifikāts;
  • ievērojot aktuālos epidemioloģiskās drošības noteikumus, atrodoties iekštelpās jānēsā sejas maska.

Par Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāti.

Latvijas Universitātes Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāte ir Latvijas Universitātes akadēmiska pamatstruktūrvienība, kas izveidota akadēmiskās darbības organizēšanai sekojošās zinātņu nozarēs: fizikas un matemātikas nozarē, kā arī medicīniskās fizikas apakšnozarē.

Dalīties