Sestdien, 18. septembrī, jauno sezonu ar nodarbību "Faktiska nodarbība" par zinātnisko metodi uzsāks Jauno fiziķu skola, 100 skolēniem ar Covid-19 sertifikātiem dodot iespēju tikties klātienē, bet pārējiem – attālināti. Jaunajā sezonā atjaunota arī JFS tīmekļa vietne jfs.lv un pieteikšanās nodarbībām turpmāk norisināsies tur.

JFS ar prieku paziņo, ka nodarbības šajā sezonā varēs notikt klātienē, septembrī dodot iespēju tikties līdz 100 cilvēkiem, kuriem ir derīgs Covid-19 sertifikāts (tātad - skolēniem, kuri ir vai nu vakcinēti, vai nesen pārslimojuši vīrusu). Tiem, kas nevarēs piedalīties nodarbībā klātienē, būs iespēja, līdzīgi kā pagājušajā sezonā, lekcijas vērot tiešraidē. Nepieciešams tieši sertifikāts - lūdzam nenest testu rezultātus!

Vasaras gaitā ir uzlabota JFS tīmekļa vietne www.jfs.lv. Saistībā ar to jaunajā sezonā mainīsies kārtība, kādā skolēni var pieteikties dalībai nodarbībā. Nodarbības dalībniekiem turpmāk būs jāizveido savu lietotāja kontu un, kad tas izdarīts, profila panelī parādīsies iespēja pieteikties nodarbībai. Viss, kas būs jādara, lai pieteiktos - jānospiež poga “PIETEIKTIES” pretī attiecīgajai nodarbībai. Pēc tam parādīsies iespēja arī aizpildīt anketu, kur varēs nosūtīt jautājumu Q&A viesim vai JFS pārstāvjiem.

Sezonas atklāšana notiks sestdien, 18. septembrī, plkst. 10.00 Zinātņu mājā. Septembra nodarbībā "Faktiska nodarbība" par zinātnisko metodi stāstīs, kā vispār fizikā (un zinātnē kopumā) var zināt, ka kaut kas ir patiess - proti, parunāsim zinātnisko metodi jeb cilvēces pašlaik labāko mēģinājumu domāt objektīvi.

JFS ar prieku paziņo, ka sezonu atklās sadarbībā ar SkeptiCafe, kas jau 10 gadus organizē tikšanās un diskusijas neformālā gaisotnē skeptiski, zinātniski un racionāli domājošiem cilvēkiem. Tāpat SkeptiCafe organizē arī interaktīvas apmācības par kritisko domāšanu, medijpratību, domāšanas kļūdām un līdzīgām tēmām. JFS izmatos iespēju viņu pieredzi likt lietā savas nodarbības kontekstā.

Nodarbības iesākumā divās populārzinātniskajās lekcijās stāstīs par to, ko saprot ar zinātnisko metodi un kādi ir labi un slikti tās izpildījumi, kā arī par to, kā atšķirt pamatotus apgalvojumus no nepamatotiem un zinātni no pseidozinātnes. Praktiskajā darbā dalībnieki pildīs uzdevumus par dažādām domāšanas lietām, kurus nodrošinās SkeptiCafe. Noslēgumā norisināsies jautājumu un atbilžu sesija ar SkeptiCafe dibinātāju Mārtiņu Hiršu. Mārtiņš ir politikas zinātnes doktors, Ņujorkas Universitātes absolvents, TEDx spīkeris. Darbā viņš pēta, kā izplatās dezinformācija, un brīvajā laikā māca, kā domāt labāk un kritiskāk.

Vairāk info jfs.lu.lv/nakama-nodarbiba.


Par Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāti

Latvijas Universitātes Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāte ir Latvijas Universitātes akadēmiska pamatstruktūrvienība, kas izveidota akadēmiskās darbības organizēšanai sekojošās zinātņu nozarēs: fizikas un matemātikas nozarē, kā arī medicīniskās fizikas apakšnozarē.

Par Jauno fiziķu skolu

Jauno Fiziķu skola ir bezmaksas nodarbības vidusskolēniem, kas norisinās reizi mēnesī Latvijas Universitātes Fizikas un Matemātikas fakultātē, dodot iespēju gan iepazīt fizikas teorētisko pusi, gan piedalīties eksperimentos, gan arī populārzinātniskā veidā padziļinot zināšanas par dažādām ar fiziku saistītām tēmām.

 

 

Dalīties