Avots: unsplash.com

Pirmdien, 17. maijā, plkst. 16.00 - 18.00 Latvijas Universitātes (LU) Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes (FMOF) Fizikas izglītības pētniecības katedra  aicina uz pieredzes apmaiņas semināru “Nelīdzenais ceļš uz dzimumu līdztiesību – par meiteņu nepietiekamu pārstāvniecību STEM un to, kā veicināt iesaisti” (“The bumpy road towards gender equality - on the underrepresentation of young women in STEM competitions and on how to support their engagement”).  Seminārs norisināsies angļu valodā.

Semināra  “The bumpy road towards gender equality - on the underrepresentation of young women in STEM competitions and on how to support their engagement” ietvaros pētnieki no Leibnicas Dabaszinātņu un matemātikas izglītības institūta (IPN - Leibniz Institute for Science and Mathematics Education) Ķīlē, Vācijā dalīsies ilggadējā pieredzē atbalsta pasākumu organizēšanā meiteņu izcilības veicināšanai STEM jomā.


Seminārā darba kārtība:

16.00 – 17.20

  • Dr. Štefans Pētersens (Stefan Petersen), pētnieks IPN un Vācijas fizikas olimpiāžu organizators;
  • Dr. Anneke Štega (Anneke Steegh), pētniece IPN;
  • Dr. Peters Vulfs (Peter Wulff), pētnieks Posdamas Universitātes Fizikas izglītības pētniecības grupā (Physics Education Research group, University of Potsdam).

17.20 – 18.00

Jautājumi un diskusija


Lai reģistrētos dalībai seminārā, jāaizpilda anketa ej.uz/17_May

Pasākums norisināsies tiešsaistē, Zoom platformā. Pieslēgšanās saite reģistrētajiem dalībniekiem tiks nosūtīta, tuvojoties semināra norises datumam. Seminārs norisināsies angļu valodā.


Priekšstatam aicinām iepazīties ar daļu semināra lektoru rakstu:

Semnāra ieraksts pieejams LU FMOF Youtube kanālā.


Par Fizikas izglītības pētniecības katedru

Fizikas izglītības pētniecības katedra ir LU FMOF Fizikas nodaļas akadēmiska struktūrvienība, kura izveidota ar fizikas izglītību saistītas studiju un pētnieciskās darbības organizēšanai. Katedras darbības mērķis ir nodrošināt, attīstīt un izplatīt efektīvu un pētījumos balstītu fizikas izglītību un sagatavot  un attīstīt fizikas izglītības speciālistus.

Par Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāti

Latvijas Universitātes Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāte ir Latvijas Universitātes akadēmiska pamatstruktūrvienība, kas izveidota akadēmiskās darbības organizēšanai fizikas un astronomijas un matemātikas zinātnes nozarēs.


 

Dalīties