Attēls no 3. lekcijas "Astrospektroskopija" prezentācija 30. slaida

Sestdien, 27. martā, notika lekciju cikla “Astronomija vidusskolai” sestā tiešsaistes nodarbība “Astrofizikas pamati”. Nodarbības četras lekcijas iespējams noskatīties videoierakstā.

  1. “Termodinamiskais līdzsvars. Atomi” – Video | Prezentācija
  2. “Spektroskopija” –  VideoPrezentācija
  3. “Astrospektroskopija” – Video | Prezentācija
  4. “Zvaigžņu fizikas elementi” – Video | Prezentācija

Tests pašpārbaudei un noderīgi papildus informācijas avoti pieejami e-kursā “Astronomija vidusskolai”.

Nākamā nodarbība notiks sestdien, 17. aprīlī, par tēmu “Zvaigznes”. Reģistrētie dalībnieki sīkāku informāciju saņems e-pastā. Lai turpmāk automātiski saņemtu informāciju par visām deviņām astronomijas nodarbību cikla nodarbībām, aicinām reģistrēties kursam.

Par nodarbību ciklu “Astronomija vidusskolai”

“Astronomija vidusskolai” cikla nodarbības notiks 1 - 3 reizes mēnesī sestdienās 4 x 40 minūtes. Katrā nodarbībā būs arī praktiskās aktivitātes. Interesentiem nav jāpiedalās visās nodarbībās – iespējams izvēlēties un noklausīties arī tikai atsevišķas nodarbības par interesējošo tēmu. Nodarbības vadīs Dr.rer.nat. Dmitrijs Docenko, bet praktiskās aktivitātes organizēs LU FMOF docente Dr. phys. Inese Dudareva. Nodarbībās arī tiks aicināti piedalīties vieslektori. Cikla īstenošanu finansiāli atbalsta LU FMOF Fizikas nodaļas attīstības projekts, bet tehnisko risinājumu nodrošina Latvijas Fizikas skolotāju asociācija (LFSA).

Par Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāti

Latvijas Universitātes Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāte ir Latvijas Universitātes akadēmiska pamatstruktūrvienība, kas izveidota akadēmiskās darbības organizēšanai fizikas un astronomijas un matemātikas zinātnes nozarēs.

Dalīties

Saistītais saturs

Astronomijas nodarbību cikls noslēgsies ar lekcijām par kosmoloģiju
13.05.2021.

Astronomijas nodarbību cikls noslēgsies ar lekcijām par kosmoloģiju