Attēls no 3. lekcijas 31. slaida

Noslēgusies cikla “Astronomija vidusskolai” trešā tiešsaistes nodarbība “Debess mehānikas elementi”. Nodarbības četras videolekcijas iespējams noskatīties videoierakstā.

Trešo lekciju cikla “Astronomija vidusskolai” nodarbību “Debess mehānikas elementi”  veidoja četras tiešsaistes lekcijas par tādām tēmām kā “Keplera likumi”, “Saules sistēma”, “Saules sistēmas stabilitāte. Tuvās pāriešanas. Ķermeņu rotācijas izmaiņas” un “Dubultzvaigznes. Zvaigžņu sistēmas”.

Lekcijas iespējams noskatīties arī ierakstā. Saites uz video, lekciju prezentācijas, praktiskā uzdevuma apraksts, zināšanu pārbaudes tests un saraksts ar noderīgiem papildus informācijas avotiem pieejams e-kursā “Astronomija vidusskolai”.

Nākamā nodarbība notiks jau šo sestdien, 27. februārī, par tēmu “Kosmonautika”. Reģistrētie dalībnieki sīkāku informāciju saņems e-pastā. Lai turpmāk automātiski saņemtu informāciju par visām deviņām astronomijas nodarbību cikla nodarbībām, aicinām reģistrēties kursam.

Par nodarbību ciklu “Astronomija vidusskolai”

“Astronomija vidusskolai” cikla nodarbības notiks 1 - 3 reizes mēnesī sestdienās 4 x 40 minūtes. Katrā nodarbībā būs arī praktiskās aktivitātes. Interesentiem nav jāpiedalās visās nodarbībās – iespējams izvēlēties un noklausīties arī tikai atsevišķas nodarbības par interesējošo tēmu. Nodarbības vadīs Dr.rer.nat. Dmitrijs Docenko, bet praktiskās aktivitātes organizēs LU FMOF docente Dr. phys. Inese Dudareva. Nodarbībās arī tiks aicināti piedalīties vieslektori. Cikla īstenošanu finansiāli atbalsta LU FMOF Fizikas nodaļas attīstības projekts, bet tehnisko risinājumu nodrošina Latvijas Fizikas skolotāju asociācija (LFSA). Vairāk.

Par Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāti

Latvijas Universitātes Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāte ir Latvijas Universitātes akadēmiska pamatstruktūrvienība, kas izveidota akadēmiskās darbības organizēšanai fizikas un astronomijas un matemātikas zinātnes nozarēs.

Dalīties