FMOF plenārsēde, kas norisinājās 1. februārī, šogad atklāja Latvijas Universitātes (LU) Fizikas, matemātikas un opotmetrijas (FMOF) dalību LU 79. starptautiskajā zinātniskajā konferencē. Piedāvājam plenārsēdi noskatīties video ierakstā.

FMOF plenārsēde ir iespēja iepazīt piecas LU FMOF struktūrvienības un uzzināt par aktuālāko fakultātes zinātniskajā darbībā. Plenārsēdē ar referātu uzstājās pārstāvji no visām struktūrvienībām, bet programma aizsākās ar LU Datorikas fakultātes profesora Andra Ambaiņa  viesreferātu. FMOF plenārsēdē gada laikā paveikto prezentēja arī 2. kursa maģistrantūras studenti Zane Agarelova (PMSP Optometrija) un Valts Krūmiņš (MSP Fizika) , kas 2019./2020. akad.g. konkursa kārtā saņēma LU FMOF finansiālu atbalstu 1. kursa maģistrantiem pētniecības veikšanai.

FMOF plenārsēdi vadīja asociētā profesore un FMOF prodekāne Dr.phys. Aiga Švede.


NOSKATIES VIDEO ŠEIT


Programma

  1. Andris Ambainis  (LU DF) Algoritmi kvantu datoriem
  2. Andris Guļāns (FN)  Atkārtojamība un precizitāte pirmo principu aprēķinos
  3. Mārcis Auziņš (LC) Pētījumu tematikas LU FMOF Lāzeru centrā
  4. Valts Krūmiņš (MSP Fizika) Lāzeru inducētās fluorescences starp tripleta stāvokļiem novērošana un analīze KCs molekulā
  5. Andris Jakovičs (SMI) Daži modelēšanas “zibšņi” MHD tehnoloģijām
  6. Gunta Krūmiņa (ORZN) Skolas vecuma bērnu redzes skrīnings
  7. Zane Agarelova (PMSP Optometrija) Militārās kamuflāžas pamanīšanas reakcijas laika izpēte militārajām personām
  8. Jānis Buls (MN) Neizšķiramības problēmas

Rakstu krājums


Plenārsēdes ieraksts iesākas ar 1. referāta vidusdaļu. FMOF plenārsēdes vadītājas ievadvārdus un pirmā referāta 1. daļu ierakstā noskatīties nav iespējams - tie paliek ekskluzīvi dzirdēti vien plenārsēdes tiešraides klausītājiem.


Par Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāti

Latvijas Universitātes Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāte ir Latvijas Universitātes akadēmiska pamatstruktūrvienība, kas izveidota akadēmiskās darbības organizēšanai  fizikas un astronomijas un matmātikas zinātņu nozarēs.

Dalīties

Saistītais saturs

FMOF noslēgusies LU 79. starptautiskā zinātniskā konference
30.03.2021.

FMOF noslēgusies LU 79. starptautiskā zinātniskā konference