Līdz 18. februārim pamatskolēni un vidusskolēni, kas apgūst fiziku, aicināti pieteikties dalībai Latvijas 46. atklātajā fizikas olimpiādē, kas norisināsies attālināti svētdien, 21.februārī, no plkst. 10.00.

Šogad olimpiāde notiks tiešsaistē, izmantojot olimpiādes tīmekļa vietni. Olimpiādes uzdevumu risināšanai dalībniekiem būs dotas četras astronomiskās stundas. Dalībnieki drīkstēs izmantot uzziņu materiālus, kuri nesatur uzdevumu risinājumus vai atbildes. Uzdevumu risināšanas laikā dalībnieki uzdevumu pildīs uz baltām vai rūtiņu lapām un pēc tam katra uzdevuma atrisinājumu augšupielādēs olimpiādes tīmekļa vietnē. Lai labāk izprastu attālinātās olimpiādes norises kārtību, reģistrētajiem dalībniekiem pirms olimpiādes tiks piedāvāts piedalīties izmēģinājumā. Katrai klašu grupai sagatavoti 10 uzdevumi, no kuriem viens ir video demonstrējuma skaidrošana. Vērtējot rezultātus, žūrija ņems vērā punktus par demonstrējuma skaidrojumu un pieciem pārējiem uzdevumiem, kuros dalībnieks būs ieguvis lielāko punktu skaitu.

Latvijas 46. atklātajā fizikas olimpiādē piedalīties var jebkurš skolēns, kas apgūst fizikas kursu pamatizglītības vai vidējās izglītības programmas ietvaros, neatkarīgi no sekmēm fizikā un dalības citās mācību konkursos un olimpiādēs. Uzdevumu risināšanai dalībniekus iedala 9., 10., 11., 12. klašu grupās,  katrai klašu grupai nodrošinot apgūtajam atbilstošu uzdevumu komplektu. Olimpiādē var piedalīties arī jaunāku klašu skolēni.

Dalība olimpiādē tikai ar iepriekšēju pieteikšanos un reģistrēšanos līdz 18. februārim. Vairāk informācijas par pieteikšanos atradīsiet Latvijas 46. atklātās fizikas olimpiādes tīmekļa vietnē.


  • Olimpiādes nolikums pieejams šeit.
  • Olimpiādes programma (uzdevumos iekļautās tēmas) pieejama šeit.
  • Olimpiādes norises kārtība pieejama šeit.

 

 


Neskaidrību gadījumā lūgums sazināties ar olimpiādes organizatoriem:


Olimpiādi organizē Latvijas Universitātes Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāte.

Par Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāti

Latvijas Universitātes Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāte ir Latvijas Universitātes akadēmiska pamatstruktūrvienība, kas izveidota akadēmiskās darbības organizēšanai fizikas un astronomijas un matemātikas zinātņu nozarēs.

Dalīties

Saistītais saturs

Apbalvoti Latvijas 46. atklātās fizikas olimpiādes laureāti
10.05.2021.

Apbalvoti Latvijas 46. atklātās fizikas olimpiādes laureāti