Sestdien, 19. septembrī, plkst. 10.00 LU Akadēmiskā centra Zinātņu mājas 501. telpā  notiks seminārs fizikas skolotājiem “Jauns standarts – ko tas nozīmē vidusskolas fizikas skolotājiem?”, kurā ar savu redzējumu dalīsies un uz skolotāju jautājumiem atbildēs Fizikas I pamatkursa programmas izstrādātājs Valdis Zuters.

Atsaucoties uz fizikas skolotāju jautājumiem un priekšlikumiem, Latvijas Fizikas skolotāju asociācija (LFSA) sadarbībā ar Latvijas Universitātes (LU) Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāti (FMOF) aicina fizikas skolotājus uz jaunajā mācību gadā pirmo semināru “Jauns standarts – ko tas nozīmē vidusskolas fizikas skolotājiem?”.

Semināra programma:

9.30 – 10.00 Reģistrācija, rīta kafija ar sociālās distances ievērošanu.

10.00 – 10.30 Kādam nolūkam kalpo SOLO taksonomija? Parunāsim, kas ir SOLO taksonomija, salīdzināsim to ar Blūma taksonomiju, apsriedīsim, kā  SOLO taksonomiju var izmantot fizikas kursā vidusskolā. Būs neliela aktivitāte skolotājiem, lai demonstrētu SOLO taksonomijas nepieciešamību.

10.30 – 11.00 Fizika I pamatkursa programma.  Aplūkosim vidusskolas fizikas programmas konceptu.  Dalībnieki aicināti iepriekš iesūtīt neskaidros jautājumus.

11.00 – 11.10  LFSA plānotās aktivitātes šajā mācību gadā Ar 2020./ 2021. mācību gadā plānotajām aktivitātēm dalībniekus iepazīstinās LFSA domes priekšsēdētāja Ludmila Belogrudova.

11.10 – 11.30 Kafijas pauze

11.30 – 12.10 Kalendāri-tematiskais plānojums fizikā 10.klasei. Aplūkosim fizikas pirmo tematu plānojumu kopā ar matemātiķiem. Skolotājiem tiks piedāvāts tematiskā plānojuma piemērs, kuru apspriedīs vairākās mazākās grupās un pēc tam prezentēs pārējiem dalībniekiem.

12.10 – 12.30 Kafijas pauze

12.30 – 13.30 Zinātniskās argumentēšanas prasme fizikā. Izklāsts par zinātniskās argumentēšanas prasmi un tās izmantošanu fizikas pamatkursā. Apspriedīsim, kā zinātniskās argumentēšanas prasme savijas ar lielu daļu sasniedzamo rezultātu, kas ir standartā, kā šī prasme attīstās un kā to realizēt fizikas stundās. Skolotājiem būs iespēja nedaudz iesaistīties, izveidojot savu piemēru, kas palīdzēs labāk saprast zinātniskās argumentēšanas konstruēšanu.

13.30 – 13.50 Brīvais ideju mikrofons. Fizikas skolotāji būs aicināti dalīties ar savām idejām. Teju katrs skolotājs ir domājis par to, ko darīt jaunajā mācību gadā. Šī būs iespēja padalīties ar labām idejām vai resursiem, kas atrasti.

Skolotāji, kuri visa mācību gada laikā būs piedalījušies trīs LFSA organizētajos semināros, saņems 12h profesionālās pilnveides kursu apliecību.

Dalība seminārā ar iepriekšēju pieteikšanos, aizpildot anketu ej.uz/19_09_2020

Par Latvijas Fizikas skolotāju asociāciju

Latvijas Fizikas skolotāju asociācija (LFSA) ir Latvijas mācību iestāžu fizikas skolotāju un ar fiziku saistīto profesiju darbinieku brīvprātīga, radoša un neatkarīga  bezpeļņas biedrība, kuras darbības mērķis ir rūpes par savu biedru profesionālo izaugsmi un radošo spēju izkopšanu.

Par Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāti

Latvijas Universitātes Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāte ir Latvijas Universitātes akadēmiska pamatstruktūrvienība, kas izveidota akadēmiskās darbības organizēšanai sekojošās zinātņu nozarēs: fizikas un matemātikas nozarē, kā arī medicīniskās fizikas apakšnozarē.

Dalīties