Latvijas Universitātes (LU) Skaitliskās modelēšanas institūts (SMI) kopā ar Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) HPC centru (HPC - High Performance Computing) sākuši realizēt vērienīgu ES projektu, kura mērķis ir izveidot starptautisku augstas veiktspējas skaitļošanas kompetences centru tīklu.

Projektā «National Competence Centres in the framework of EuroHPC» (EuroCC) izveidoto kompetences centru uzdevums būs nodrošināt vienotu atbalsta struktūru, lai veicinātu HPC iespēju izmantošanu augstākajā izglītībā, pētniecībā, publiskajā administrācijā un industrijā. Kompetences centri apkopos visās ES valstīs pieejamās zināšanas, pieredzi un skaitļošanas resursus. EuroCC projekta kopējais finansējums pārsniedz 56 miljonus eiro. Projekts tika uzsākts šī gada 1. septembrī un tā īstenošanā divu gadu garumā sadarbosies 33 valstis.

Vienlaikus ar EuroCC projektu tika uzsākts arī ar to saistītais projekts CASTIEL, kura mērķis ir koordinēt sadarbību starp EuroCC projektā iesaistītajiem nacionālajiem kompetences centriem. CASTIEL nodrošinās  informācijas apmaiņu, izglītošanās un stažēšanās iespējas, kā arī veicinās biznesa attīstīšanas iespējas un sadarbību ar industriju.

Abi projekti veicinās virzību uz augstas klases HPC ekosistēmas izveidi Eiropā. EuroCC un CASTIEL projektus atbalsta Eiropas Komisija un tās izveidotais kopuzņēmums EuroHPC, kurā iesaistījusies arī Latvijas Izglītības un zinātnes ministrija.

Abu nozīmīgo projektu koordinators ir Štutgartes universitātes HPC centrs.

Vairāk informācijas par projektiem šeit.

                     

Šis projekts ir saņēmis finansējumu no Eiropas Augstas Veiktspējas Skaitļošanas kopuzņēmuma saskaņā ar granta līgumu Nr. 951732. Kopuzņēmums saņem atbalstu no Eiropas Savienības pētniecības un inovāciju programmas Apvārsnis 2020, kā arī no Vācijas, Austrijas, Horvātijas, Kipras, Čehijas Republikas, Dānijas, Igaunijas, Somijas, Grieķijas, Ungārijas, Īrijas, Itālijas, Lietuvas, Latvijas, Polijas, Portugāles, Rumānijas, Slovēnijas, Spānijas, Zviedrijas, Lielbritānijas, Francijas, Nīderlandes, Beļģijas, Luksemburgas, Slovākijas, Norvēģijas, Šveices, Turcijas, Ziemeļmaķedonijas Republikas, Islandes un Melnkalnes.

Papildu informācija:  www.eurocc-project.eu un  www.castiel-project.eu

Sociālo tīklu konti:
LinkedIn EuroCC: www.linkedin.com/company/eurocc
Twitter EuroCC: www.twitter.com/EuroCC_project
 LinkedIn CASTIEL: www.linkedin.com/company/castiel-project
Twitter CASTIEL:  www.twitter.com/CASTIEL_project

Dalīties