Sestdien, 12. septembrī, pusklātienē LU Akadēmiskā centra Zinātņu mājā un pusattālināti jauno 11. sezonu ar nodarbību par mākslīgo intelektu “Mašīnmācītāji” uzstāks Jauno fiziķu skola.

Jauno fiziķu skolas 11. sezonā nodarbību norisē būs vērojamas izmaiņas. Turpmāk klātienē piedalīties nodarbībās varēs ne vairāk, ne mazāk kā 50 skolēni, bet pārējie nodarbībās varēs piedalīties attālināti. Nodarbības tiks veidotas tā, lai, galvenokārt, pielāgotos dalībnieku pulkam, kas nodarbībās piedalās attālināti. 

Līdz ar dalībnieku piesaisti gan klātienē, gan attālināti, nedaudz mainīsies arī nodarbību struktūra. Nodarbība sāksies ar trīs 20 minūšu lekcijām, tad sekos praktisks uzdevums 60 minūšu garumā, ko skolēni veiks grupās kopā ar kādu no JFS pārstāvjiem, bet noslēgumā - jautājumu un atbilžu sesija 20 minūšu garumā ar kādu Latvijas zinātnieku vai industrijas pārstāvi.

Šīs sezonas pirmajā nodarbībā dalībniekus iepazīstinās ar to, ko saprot ar mašīnmācīšanos un kas ir galvenās sastāvdaļas, lai dators spētu kaut ko mācīties. Tiks aplūkotas arī konkrētākas metodes, kuras izmanto programmētāji, veidojot mašīnmācīšanās risinājumus, kā arī aplūkoti praktiski piemēri, kur tas ir noderīgi, tajā skaitā, fizikā.

Neizpaliks arī praktiskais darbs, kurā dlībniekiem būs iespēja izveidot pašiem savu mākslīgo intelektu, kurš tiks uztrenēts uz treniņdatiem un pēc tam izteiks prognozes, balstoties uz iepriekš apgūto.

Pēc praktiskā darba sekos jautājumu un atbilžu sesija ar LU FMOF profesoru Vjačeslavu Kaščejevu. Jautājumus varēs uzdot ikkatrs dalībnieks. 

Vairāk par nodarbību “Mašīnmācītāji” lasi šeit.

Dalība nodarbībā ar obligātu iepriekšēju pieteikšanos, aizpildot anketu ej.uz/masinmacitaji  līdz 9. septembra 18.00. Pēc tam katrs dalībnieks e-pastā saņems precīzas instrukcijas par dalību nodarbībā (kādā platformā notiks lekcijas, kuri aicināti klātienē u.tml.).

Sīkāk par JFS 11. sezonas norisi un laika plānojumu var lasīt Jauno Fiziķu skolas mājaslapā.

Par Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāti.

Latvijas Universitātes Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāte ir Latvijas Universitātes akadēmiska pamatstruktūrvienība, kas izveidota akadēmiskās darbības organizēšanai sekojošās zinātņu nozarēs: fizikas un matemātikas nozarē, kā arī medicīniskās fizikas apakšnozarē.

Par Jauno fiziķu skolu.

Jauno Fiziķu skola ir bezmaksas nodarbības vidusskolēniem, kas norisinās reizi mēnesī Latvijas Universitātes Fizikas un Matemātikas fakultātē, dodot iespēju gan iepazīt fizikas teorētisko pusi, gan piedalīties eksperimentos, gan arī populārzinātniskā veidā padziļinot zināšanas par dažādām ar fiziku saistītām tēmām.


 

 

 

Dalīties