Trešdien, 2. septembrī, plkst. 16.00 LU Akadēmiskā centra Zinātņu mājā notks diskusija "Kā rūpēties par redzi — ar skaidru fokusu nākotnē", kurā Latvijas Universitātes (LU) Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes (FMOF) redzes zinātnieki profesore Gunta Krūmiņa, asociētā profesore Aiga Švede un docents Sergejs Fomins pastāstīs, kā rūpēties par savu redzi un kā to aizsargāt no zilās gaismas.

Aktuālā diskusija par redzes veselību tehnoloģiju laikmetā, kurā vērtīgus padomus sniegs LU FMOF Optometrijas un redzes zinātnes nodaļas eksperti, norisināsies sarunu festivāla "Lampa" pirmajā dienā.

Pēdējā laikā ekrāni ir kļuvuši par mūsu ikdienu. Darbā lūkojamies datorā, mājās televizorā vai planšetdatorā un tam visam pa vidu vēl viedtālrunis. Diskusija  "Kā rūpēties par redzi — ar skaidru fokusu nākotnē" nsiegs atbildes uz jautājumiem, kā rūpēties par savu redzi un kā to aizsargāt no zilās gaismas, ko izstaro šīs viedierīces?

Diskusijas piedalīsies:
Ilze Dimanta (diskusijas vadītāja) - LU pētniece un zinātnisko projektu vadītāja L'Oreal (Polija un Baltija).
Gunta Krūmiņa - LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes profesore
Aiga Švede - LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes asociētā profesore
Sergejs Fomins - LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes docents

Diskusija būs skatāmas tiešraidē LU portālā, LU facebook kontā, LU youtube kontā un klausāmas arī Radio NABA.

Portāla tiešraide 

No 2. līdz 5. septembrim Latvijas Universitāte (LU) Sarunu festivāla LAMPA ietvaros organizēs vairākas diskusijas LU Akadēmiskā centra Zinātņu mājā, kuras būs iespējams apmeklēt arī klātienē, kā arī piektdienas vakarā visi dejotgribētāji varēs izdejoties Web diskotēkā  "Spoku Kuģis tieši Lampā".

Latvijas Universitāte festivālā LAMPA piedalās jau piekto gadu, taču LU pārstāvji festivāla diskusijās ir piedalījušies jau kopš pasākuma pirmsākumiem. Šogad atšķirībā no citiem gadiem festivāls norisināsies tiešraidē un šaurā lokā klātienē vairākās festivāla studijās, starp kurām būs arī LU studija – Zinātņu māja. Festivāla virstēma ir “kopā”, jo mēs ticam, ka, apvienojot spēkus, var panākt vairāk.

Diskusiju apmeklētāju skaits ir ierobežots. Ierodoties uz pasākumu, būs nepieciešams reģistrēties norādot savu vārdu, uzvārdu un kontaktus, lai ievērotu visus epidemioloģiskās drošības noteikumus.

Sarunu festivāla "Lampa" pielna programma pieejama festivāla tīmekļa vietnē.

Dalīties