Trešdien, 27. maijā, Latvijas Universitātes (LU) Facebook tiešraidē un Riga TV24 raidījumā “Izvēlies panākumus” studētgribētājiem un citiem interesentiem būs iespēja tuvāk iepazīt LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāti (FMOF), tās vidi, cilvēkus un studiju iespējas.  

Laikā, kad vidusskolēni aktīvi gatavojas eksāmeniem, bet paralēli jau plāno, kuru studiju virzienu izvēlēties, LU un LU FMOF piedāvā dažādas saistošas aktivitātes, kas palīdzēs pārliecināties par izvēlētā ceļa pareizību tiem, kas jau zina kurā virzienā vēlas turpināt savu attīstību un arī tiem, kas vēl svārstās un īsti nav droši par augstskolas un studiju programmas izvēli.

Plkst. 15.00 LU Facebook lapā ( un LU FMOF Facebook lapā) interesentiem būs iespēja virtuāli paviesoties LU FMOF telpās Torņakalnā, jaunizveidotā LU Akadēmiskā centra Zinātņu mājā un Dabas mājā.

LU FMOF absolvents, vadošais pētnieks un Fizikas nodaļas vadītājs Guntars Kitenbergs kopā ar moderatori, LU absolventi Sindiju Bokāni tiešraidē dosies ekskursija pa LU FMOF Fizikas un Matemātikas nodaļas telpām Zinātņu mājā, iepazīstot mājīgo un moderno studiju vidi, lekciju auditorijas, pētniecības laboratorijas, atpūtas stūrīšus, plašo bibliotēku un citas studentiem nozīmīgas vietas. Turpinājumā Sindija dosies uz Dabas māju, kur satiks redzes zinātnieci Karolu Panki un tuvāk iepazīs Optometrijas un redzes zinātnes nodaļu.

Plkst. 20.00 Rīga TV24 raidījumā “Izvēlies panākumus viesosies Fizikas nodaļas vadošais pētnieks un profesors Vjačeslavs Kaščejevs un LU FMOF absolvente, pasniedzēja un fizikas skolotāja, Jauno fiziķu skolas vadītāja fizikas doktore Virgīnija Vītola, lai parunātu par panākumiem dabaszinātņu jomā kopumā un to, kāda nozīme viņu panākumos ir bijusi LU FMOF. Diskusiju vadīs TV personība Ansis Bogustovs.

Raidījumu “Izvēlies panākumus” atkārtojumā varēs skatīties arī ceturtdien, 28. maijā, plkst. 14.30 Riga TV 24.

Ne velti saka, ka studiju laiks ir labākais laiks cilvēka mūžā, tāpēc izmanto iespēju pavērt priekškaru gaidāmajai studentu dzīvei jau tagad!

Par Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāti.

Latvijas Universitātes Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāte ir Latvijas Universitātes akadēmiska pamatstruktūrvienība, kas izveidota akadēmiskās darbības organizēšanai sekojošās zinātņu nozarēs: fizikas un matemātikas nozarē, tajā skaitā, medicīniskās fizikas apakšnozarē.


 

 

 

Dalīties