© Foto: Toms Grīnbergs, LU Komunikācijas un inovāciju departaments

Latvijas Universitātes (LU) fonds aicina bakalaura studijas uzsākt bez raizēm! Līdz 16. augustam ikviens mācībās centīgs un sabiedriskajā dzīvē aktīvs vidusskolas abiturients – topošais LU vai citas augstskolas students – var pieteikties stipendijai sekmīgākam studiju startam.

“Ceļamaize” – labākais, ko paņemt līdzi studiju pirmajā gadā

Uzsākot pamatstudijas 2020./2021. akad. gadā, talantīgākie un mērķtiecīgākie jaunie studenti var pieteikties izcilības vai sociālā atbalsta stipendijām. LU 1. kursa studenti var pretendēt uz izcilības stipendijām “Ceļamaize” vai Latgales “Ceļamaize”, bet topošajiem studentiem ar nepietiekamām finansēm studiju procesam ir atvērta pieteikšanās M.M.V. Petkevičs piemiņas stipendijai. Katras stipendijas apmērs ir 2 200 EUR/ akad. gadā – tas ir sava veida starta kapitāls studenta akadēmisko mērķu piepildīšanai.

Savukārt studētgribētāji, kuri vismaz gadu ir deklarēti EnguresJelgavas vai Salaspils novada pašvaldībā, ar LU fonda administratīvu atbalstu var iegūt sava novada pašvaldības stipendiju, uzsākot studiju gaitas jebkurā no Latvijas akreditētajām augstskolām.

Renāte Berķe – LU fonda stipendiāte 2019./2020. akad. gadā. Foto no personīgā arhīva. 

Esošie stipendiāti rekomendē!

"Iesaku apdomāt, kas jau ir katra pretendenta pieredzes bagāžā – esošie panākumi un aktivitātes noteikti palīdzēs startēt veiksmīgāk," tā uzsver Renāte Berķe, LU Juridiskā fakultātes studente, viena no pirmkursniekiem, kura 2019./20. akad. gadā saņēmusi stipendiju. Renāte stāsta, ka viņai papildus atbalsts sniedzis iespēju pilnu laiku veltīt studijām, kā arī pilnveidot sevi citās interesējošās jomās. Tāpēc saki "jā!" LU fonda administrētajām stipendijām arī tu!

Kā kļūt par stipendiātu jau šogad?

Visiem pretendentiem pieteikumi jāiesniedz līdz 2020. gada 16. augusta plkst. 23.59:

  • elektroniska veidlapa tīmekļvietnē www.fonds.lv;
  • divas rekomendācijas vēstules – no skolotājiem, direktoriem, ārpusskolas nodarbību vadītājiem u.c.;
  • CV (Europass formā);
  • liecība un atestāts par vispārējo vidējo izglītību;
  • centralizēto eksāmenu (CE) rezultāti;
  • eseja brīvā formā par mecenātu, kuram vēlētos līdzināties;
  • citi dokumenti – skatīt pie stipendijas pieteikuma.

Pretendentu vērtēšana noris divās kārtās. Pēc elektronisko pieteikumu izskatīšanas labākos kandidātus aicina uz klātienes interviju. Stipendiju skaits ir ierobežots. Konkursa kārtībā atbalstu iegūs spējīgākie topošie studenti.

Sākot ar pamatstudiju 2. kursu, LU studentiem pieejamo stipendiju klāsts paplašinās. Centralizēta pieteikšanās noritēs no 7. līdz 30. septembrim.

Papildus jautājumu gadījumā interesenti aicināti ielūkoties biežāk uzdoto jautājumu sadaļā vai sazināties ar LU fonda biroju, rakstot uz e-pastu fonds@fonds.lv. LU fonds aicina laikus izpētīt stipendiju noteikumus un neatlikt pieteikšanos uz pēdējo brīdi!


PIETEIKTIES JAU TAGAD! >>


Par Latvijas Universitātes fondu

Jau kopš 2004. gada Latvijas Universitātes fonds nodrošina iespēju mecenātiem un sadarbības partneriem atbalstīt gan LU, gan citas vadošās Latvijas augstskolas, tā investējot Latvijas nākotnē. LU fonda prioritātes ir atbalstīt izcilākos studentus un pētniekus, veicināt modernas mācību vides izveidi, kā arī universitātes ēku būvi un rekonstrukciju.

Dalīties