Sestdien, 18. decembrī, LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātē (FMOF) notika  2020. gada pirmā Jauno fiziķu skolas (JFS) nodarbība Bet loģiski! par elektroniku.

Janvāra Jauno fiziķu skolas  nodarbības apmeklētāji divās populārzinātniskajās lekcijās apsprieda to, kā darbojas visu elektronisko iekārtu sirds un  dvēsele - tranzistors, kā arī guva ieskatu datoru valodā - binārajā kodā, un tajā, kā elektronikas komponentes prot runāt binārajā loģikā.

Praktiskajā darbā topošajiem dabaszinātņu ekspertiem bija iespēja paspēlēties ar elektronikas komponentēm un salikt dažādas grūtības elektriskās shēmas.

Padziļinātajā lekcijā skolēni klausījās LU FMOF docenta Ivara Driķa lekciju par kļūdu labošanas algoritmiem.

Seko līdzi Jauno fiziku skolas jaunumiem www.jfs.lu.lv un www.fmof.lu.lv, kā arī Jauno fiziķu skolas Facebook lapā un LU FMOF Facebook lapā.

Par Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāti.

Latvijas Universitātes Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāte ir Latvijas Universitātes akadēmiska pamatstruktūrvienība, kas izveidota akadēmiskās darbības organizēšanai sekojošās zinātņu nozarēs: fizikas un matemātikas nozarē, tajā skaitā, medicīniskās fizikas apakšnozarē.

Par Jauno fiziķu skolu.

Jauno Fiziķu skola ir bezmaksas nodarbības vidusskolēniem, kas norisinās reizi mēnesī Latvijas Universitātes Fizikas un Matemātikas fakultātē, dodot iespēju gan iepazīt fizikas teorētisko pusi, gan piedalīties eksperimentos, gan arī populārzinātniskā veidā padziļinot zināšanas par dažādām ar fiziku saistītām tēmām.

Dalīties