Svētdien, 16. februārī, plkst. 10.00 trīs Latvijas lielākajās pilsētās - Rīgā, Daugavpilī un Liepājā -  norisināsies Latvijas 45. atklātā fizikas olimpiāde, kurā dalībnieki sacentīsies nestandarta fizikas uzdevumu risināšanā. Olimpiādi organizē Latvijas Universitātes (LU) Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāte (FMOF) sadarbībā ar novadu partneriem.

Latvijas 45. atklātā fizikas olimpiāde, kā ierasts, arī 2020. gadā norisināsies trīs Latvijas lielākajās pilsētās vienlaikus.  Rīgā fizikas entuziasti pulcēsies LU Zinātņu mājā, Daugavpilī dalībniekus uzņems Daugavpils Centra vidusskola, bet Liepājā – Liepājas Valsts 1. ģimnāzija.

Olimpiādē piedalīties aicināti 9. – 12. klašu skolēni no visas Latvijas, kas, neatkarīgi no atzīmēm un panākumiem citās olimpiādēs, sacentīsies nestandarta uzdevumu risināšanā un veiks eksperimentus. Šajā olimpiādē skolēni var iztikt arī bez formulu iekalšanas — risināšanas laikā atļauts izmantot jebkuru izziņas literatūru, izņemot uzdevumu krājumus ar atrisinājumiem.

Dalība olimpiādē ar iepriekšēju pieteikšanos, līdz 14. februāra plkst. 23.59 aizpildot anketu.

Dalībnieku reģistrācija notiks olimpiādes dienā uz vietas pusstundu pirms atklāšanas. Ja dalībniekam nav bijusi iespēja aizpildīt anketu, pieteikties varēs arī norises vietā olimpiādes dienā.

Vairāk informācijas atradīsiet, sekojot saitei vai LAFO2020 infolapā.

Papildus informācijai Rīgas dalībnieki aicināti sazināties ar Dmitriju Bočarovu, rakstot uz bocharov@latnet.lv vai Aleksandru Sorokinu, rakstot uz aso8504@lu.lv. Daugavpils dalībniekiem papildus informāciju sniegs Jeļena Azareviča (azalena2@inbox.lv), bet Liepājas dalībniekus informēs Artis Freimanis (freimanisartis@inbox.lv).

Par Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāti.

Latvijas Universitātes Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāte ir Latvijas Universitātes akadēmiska pamatstruktūrvienība, kas izveidota akadēmiskās darbības organizēšanai sekojošās zinātņu nozarēs: fizikas un matemātikas nozarē, tajā skaitā,  medicīniskās fizikas apakšnozarē.

 

Dalīties

Saistītais saturs

Apbalvoti Latvijas 46. atklātās fizikas olimpiādes laureāti
10.05.2021.

Apbalvoti Latvijas 46. atklātās fizikas olimpiādes laureāti