LU FMOF SP jaunā sasaukuma priekšsēdētājs Dāvis Kalvāns

Novembra sākumā notika Latvijas Universitātes (LU) Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes (FMOF) studentu pašpārvaldes (SP) vēlēšanas, kuru rezultātā izveidots jauns fizmatu pašpārvaldes sasaukums 25 studentu sastāvā, no kuriem seši pārstāvēti LU FMOF SP valdē, bet kopsapulcē par vadītāju ievēlēts bakalaura studiju programmas Matemātika 3. kursa students Dāvis Kalvāns.

Pēc garām diskusijām, decembra vidū jaunais sasaukums vienojās par LU FMOF SP valdi - sešu virzienu vadītājiem. Jaunajā sasaukumā priekšsēdētāja vietnieces pienākumus pildīs BSP Fizika 2. kursa studente Linda Arāja, Ārlietu virzienu vadīs Lindas kursa biedrene Jeketerina Bogdanova, par Finanšu virzienu atbildīgā būs PBSP Matemātika-statistika 1. kursa studente Sanita Agloniete, kultūras dzīvi organizēs BSP Fizika 2. kursa studente Līva Luīze Levko, propagandas virziena vadītāja turpmāk būs PBSP Matemātiķis-statistiķis 1. kursa studente Irina Makarova, bet akadēmiskais virziens uzticēts fizikas bakalaura 1. kursa studentei Kitijai Alisei Štucerei.

Jaunais valdes priekšsēdētājs Dāvis Kalvāns stāsta, ka sava termiņa laikā cer uzturēt draudzīgu atmosfēru un pēc iespējas vairāk cilvēkus iesaistīt SP darbībā. Garantēju klasisko Fizmatu pasākumu tradīciju turpināšanos .. Vēlos vairot oranžumu, tādēļ gribu, lai tiek organizēti braucieni pa skolām – reklamēti Fizmati, JFS, matemātikas pulciņi, olimpiādes u.c., stāsta jaunais SP vadītājs. Jauno darbību uzsākot Dāvis cer saglabāt degsmi un enerģiju cauru gadu, bet LU FMOF SP novēl uzturēt foršo un draudzīgo atmosfēru, kas valdījusi līdz šim. Fizmati tā jau ir lieliski, tādēļ novēlu tādiem palikt un turēt!, tā LU FMOF valdes priekšsēdētājs Dāvis Kalvāns.

Pagājušajā termiņā, kopš 2018. gada novembra, LU FMOF SP vadīja starpfakultāšu profesionālās bakalaura studiju programmas Dabaszinātņu un informācijas tehnoloģiju skolotājs 4. kursā Vidējās izglītības matemātikas skolotājs specializācijā studējošā Guna Brenda Pogule. Guna atzīst, ka LU FMOF SP vadīšana oprasījusi diezgan daudz laika, tāpēc pavisam dabiski, ka šobrīd, šo laiku atceroties, pārņem nostalģija: Ir gandarījums par izdarīto! Darīju maksimāli, ko varēju, un ir izdarīts daudz. Prieks arī par to, ka ir mazliet vairāk brīvā laika, bet, nu, vēl nejūtu, jo esmu no cilvēkiem, kas tāpat atradīs, kā savu brīvo laiku aizpildīt. Ir ļoti patīkami apzināties, ka biju Fizmatu SP priekšsēdētāja! Iegūts daudz paziņu un kontaktu, kā arī draugu! Jaunajam vadītājam Guna novēl nekreņķēties pārāk daudz un maksimāli izbaudīt SP vadīšanu un notiekošo, kā arī paņemt sev no šis pieredzes visa maksimālo - pieredzi, emocijas, cilvēkus un prasmes.

Pilnu interviju ar Gunu un Dāvi lasi LU FMOF SP tīmekļa vietnē.

Par FMOF studentu pašpārvaldes vēlēšanām

Oktobra beigās LU FMOF studentus aicināja pretendēt uz kādu no 25 SP vietām, pievienojoties jau esošam sarakstam vai  pašam izveidojot jaunu. LU FMOF SP vēlēšanas notika 6. un 7. novembrī un to norises kārtību noteica FMOF SP  un LU SP vēlēšanu nolikumi.  Balsot un kandidēt vēlēšanās varēja jebkurš FMOF students vai starpfakultāšu studiju programmu studenti (skolotāji), izvēloties kandidēt un balsot vienā no fakultātēm. LU FMOF SP ievēl uz vienu gadu.

Par Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāti.

Latvijas Universitātes Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāte ir Latvijas Universitātes akadēmiska pamatstruktūrvienība, kas izveidota akadēmiskās darbības organizēšanai fizikas un matemātikas zinātņu nozarēs, tajā skaitā medicīniskās fizikas apakšnozarē.

Dalīties