Pirmdien, 1. jūlijā, plkst. 10.00 LU Lielajā aulā notika Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes 2018./2019. akadēmiskā gada izlaidums, kurā diplomus saņēma 94 Fizikas, Matemātikas un Optometrijas bakalaura un maģistra studiju programmu absolventi.

LU FMOF izlaidumu atklājot, fakultātes vadība, mācībspēki kopā ar absolventiem un apsveicējiem vienojās kopīgā Latvijas Republikas himnas un studentu himnas “Gaudeamus Igitur” dziedājumā, kam sekoja LU FMOF dekāna Sandra Lāča un LU rektora Indriķa Muižnieka uzrunas.

Izlaiduma turpinājumā tika pasniegtas rektora pateicības ilggadējiem fakultātes darbiniekiem Dzintari Holstai, Ārijai Demei, Inārai Dāboliņai un Jānim Cepītim, kam sekoja rektora pateicību pasniegšana aktīvākajiem absolventiem.

Pirms diplomu izsniegšanas izlaiduma apmeklētājus priecēja LU FMOF jauktā kora “AURA” muzikāls priekšnesums.

Pirmie diplomus saņēma Matemātikas bakalaura studiju programmas absolventi, kam sekoja diplomu izdalīšana 25 bakalaura studiju programmas “Matemātiķis statistiķis” absolventiem. Pēc Fizikas nodaļas vadītāja Guntara Kitenberga apsveikuma runas, kurā vēstīja arī par pirmās Kaspara Ērgļa piemiņas stipendijas piešķiršanu fizikas bakalaura studiju programmas absolventei Antrai Gailei kā labākā eksperimentālā fizikas noslēguma darba autorei, dabaszinātņu bakalaura grādu fizikā saņēma 21 absolvents, bet optometrijā – 26 jaunie optometristi. Tālāk fakultātes dekāns un universitātes rektors diplomus izsniedza maģistra studiju programmu absolventiem – 10 profesionālās maģistra studiju programmas “Optometrija” absolventiem, pieciem jaunajiem fiziķiem un pieciem matemātikas maģistrantiem.

Kopā 2019. gadā LU FMOF absolvēja 94 studenti, no kuriem septiņi ar sarkano diplomu, t.i., izcilību.

Izlaiduma noslēgumam tuvojoties, apsveikuma vārdus absolventiem teica Optometrijas un redzes zinātnes nodaļas vadītāja Gunta Krūmiņa un LU FMOF studentu pašpārvaldes vadītāja Guna Brenda Pogule. Absolventu vārdā pateicību fakultātei izteica Arvīds Viesturs Vimba, Linda Zalkovska un Daniels Dāvis Ore. Noslēgumā Matemātikas nodaļas vadītāja Inese Bula uzņēma tradicionālo absolventu un mācībspēku kopbildi.

Vēl tekošajam akadēmiskajam gadam nenoslēdzoties Latvijas Universitātes un tās fakultātes uzsāka gatavošanos nākamajam studiju cēlienam. Jau no 25. jūnija rit pieteikšanās bakalaura līmeņa studijām, kas ilgs līdz 9. jūlijam, bet tieši izlaiduma dienā, 1. jūlijā, sākās elektroniskā pieteikšanās maģistra līmeņa studijām, kas turpināsies līdz 11. jūlijam. Klātienē augstākā līmeņa studijām iespējams pieteikties no 2. līdz 12. jūlijam. Vairāk informācijas par 2019. gada vasaras uzņemšanu atradīsiet LU FMOF tīmekļa vietnē.

Par Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāti.

Latvijas Universitātes Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāte ir Latvijas Universitātes akadēmiska pamatstruktūrvienība, kas izveidota akadēmiskās darbības organizēšanai sekojošās zinātņu nozarēs: fizikas un matemātikas nozarē, kā arī medicīniskās fizikas apakšnozarē.

Dalīties