Latvijas Universitātes (LU) Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātē (FMOF) 2019. / 2020. akadēmiskajā gadā reflektanti var pieteikties bakalaura, maģistra un doktora studiju programmām. Vienotā uzņemšana bakalaura studiju programmās notiks no 25. jūnija līdz 9. jūlijam, bet maģistra - no 2. līdz 12. jūlijam.

Nākotne ir daudzu un dažādu tehnoloģisku izaicinājumu pilna - ekoloģiska un ilgtspējīga attīstība, viedizācija un tml. Šāda pasaule spēs funkcionēt tikai tad, ja tajā būs spējīgi, ar plašām tehnoloģiskām zināšanām apveltīti menedžeri, darbu vadītāji, produktu izstrādes speciālisti. LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāte dod iespēju par tādu kļūt!

Latvijas Universitāte ir vienīgā augstskola Latvijā, kura piedāvā pilnvērtīgas fizikas, matemātikas un optometrijas studiju programmas visos trīs līmeņos. FMOF studentiem ir nodrošināta iespēja mācīties no vadošajiem Latvijas speciālistiem, kas zinātnē un profesionālajā darbībā atzīti arī starptautiskā līmenī. Jau kopš pirmā kursa studentiem ir plašas iespējas iesaistīties pētniecībā, iegūstot vērtīgu pieredzi, zināšanas un prasmes, ko atzīst darba dēvēji. No 2019. gada sākumā FMOF studentiem ir iespēja baudīt Latvijā modernāko studiju vidi un tās piedāvātās iespējas jaunatklātajā LU Akadēmiskajā centrā Torņakalnā.

Topošie studenti var pieteikties akreditētās profesionālajās un akadēmiskajās bakalaura studiju programmās:

-    Dabaszinātņu un informācijas tehnoloģijas skolotājs (vidusskolas matemātikas skolotājs, fizikas skolotājs),

-    Fizika,

-    Matemātika

-    Matemātiķis statistiķis

-    Optometrija

un akreditētās profesionālajās un akadēmiskajās maģistra studiju programmās:

-    Fizika,

-    Matemātika,

-    Optometrija

kā arī doktora studiju programmās:

-     Fizika, astronomija un mehānika,  

-     Matemātika.

Bakalaura studiju programmām pieteikšanās notiek elektroniski no 25. jūnija līdz 9. jūlijam, izmantojot e-pakalpojumu portālā www.latvija.lv. Elektronisko pieteikumu apstiprināšana vai pieteikšanās uz vietas augstskolās, kas piedalās vienotajā uzņemšanā, noris no 2. līdz 9. jūlijam. Pieteikšanās klātienē un elektronisko pieteikumu apstiprināšana notiks Raiņa bulvārī 19, darbdienās no plkst. 9.00 līdz 18.00 un sestdienā no plkst. 9.00 līdz 13.00. Vairāk informācijas par pieteikšanos pamatstudijām.

Rezultātus par  uzņemšanu bakalaura studiju programmās varēs uzzināt portālā www.latvija.lv, kā arī īsziņu un elektroniskās vēstules veidā. 1. kārtas uzņemšanas konkursa rezultāti būs zināmi 12. jūlijā, bet 2. kārtas rezultātus paziņos 16. jūlijā.

Pieteikšanās fizikas, matemātikas un optometrijas maģistra studiju programmām notiks elektroniski no 1. līdz 11. jūlijam, izmantojot LUIS sistēmu,  vai klātienē no 2. līdz 12. jūlijam Jelgavas ielā 3, FMOF dekanātā, 509. telpā, līdzi ņemot svarīgos dokumentus – personu apliecinošu dokumentu, iepriekšējās izglītības dokumentu un tā pielikumu. Vairāk par pieteikšanos augstākā līmeņa studijām.

Rezultātus par uzņemšanu maģistra studiju programmās varēs uzzināt 15. jūlijā, plkst. 13.00  LU Zinātņu mājā, Jelgavas ielā 3, pie FMOF dekanāta, 509. telpas, bet reģistrēties no 15. līdz 19. jūlijam.

Uzmanīgi apskati FMOF uzņemšanas darba laikus!

Pieteikšanās doktora studiju programmām notiek no 12. līdz 16. augustam Raiņa bulvārī 19, 114. telpā. Līdz tam kopā ar iespējamo zinātnisko vadītāju jāsagatavo izvēlētā darba pamatojums un iestrāde, kā arī daži citi dokumenti. Iestājpārrunas notiks FMOF Jelgavas ielā 3, 501. telpā 4. septembrī plkst. 16.30, rezultāti būs zināmi līdz 20. septembrim, bet reģistrēšanās jāveic līdz 26. septembrim. Vairāk informācijas par iestāšanos dokturantūrā.

 

Uzziņai: fmof@lu.lv | 28650543

Dalīties