Līdz 15. jūlijam ir atvērta pieteikšanās Latvijas Universitātes (LU) mecenāta Kurta Hāgena stipendijai apmaiņas studijām Vācijā 2019./2020. akadēmiskajā gadā. LU fonds aicina pieteikties stipendijai LU FMOF un citu fakultāšu maģistra un doktora līmeņa studentus ar teicamiem rezultātiem.

Latvijā dzimušais Kurts Hāgens (1916-2000) kļuva par LU mecenātu mūža nogalē visus savus iekrājumus aptuveni 2,4 miljonu eiro apmērā novēlot Latvijas Universitātei un tādējādi sniedzot iespēju talantīgākajiem studentiem gūt pieredzi Vācijas augstskolās. Līdz šim K. Hāgena stipendiju ir ieguvuši septiņi daudzsološi dažādu nozaru LU studenti. Stipendijas apmērs ir 7000 eiro, un tā ir paredzēta, lai atbalstītu LU studējošo viena semestra apmaiņas studijas Vācijā, tai skaitā kādā no 15 LU sadarbības augstskolām (sk. Divpusējie sadarbības līgumi). Vairāk informācijas par mecenāta dzīves gājumu pieejama tīmekļvietnē hagens.lv.

Pretendentiem (izņemot pēdējā semestra studentiem) jāaizpilda tiešsaistes pieteikuma ANKETA LU fonda tīmekļvietnē līdz š.g. 15. jūlija plkst. 23:59. Anketā ir jānorāda akadēmiskie sasniegumi un motivācija saņemt stipendiju.

Anketai ir jāpievieno:

  • CV;
  • Dokumenti, kas apliecina pieredzi pastāvīgajā darbā, intelektuālo potenciālu, spēju radīt jaunas un inovatīvas idejas;
  • brīvā eseja (līdz 2 000 rakstu zīmēm) “Kuram Latvijas Universitātes mecenātam (-ei) es vēlos līdzināties un kāpēc?”;
  • divas rekomendācijas vēstules no LU mācībspēkiem (jānosūta uz e-pasta adresi fonds@fonds.lv līdz š.g. 15. jūlija plkst. 23.59);
  • Vācijas augstskolas administrācijas parakstīts apliecinājums par uzņemšanu studijās:

Pretendentam pirms pieteikšanās ir jāizvēlas konkrēta Vācijas augstskola, kurā tas vēlētos studēt, un jāsaņem no tās administrācijas parakstīts apliecinājums par uzņemšanu studijās. Apliecinājums jāiesniedz stipendijas piešķiršanas izvērtēšanas komisijai.

LU studenti var izvēlēties, vai studēt Vācijā 2019./2020. akad. gada rudens vai pavasara semestrī.

Jautājumu vai neskaidrību gadījumā interesenti var sazināties ar LU fondu, rakstot uz e-pasta adresi fonds@fonds.lv vai zvanot 20127040.

Pretendents nedrīkst vienlaikus būt LU fonda vai citu mecenātu stipendiju ieguvējs 2019./2020. akad. gadā. Students nedrīkst pretendēt uz stipendiju, ja ir darba attiecībās ar LU.

Dalīties