Piektdien, 17.maijā, Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskajā centrā, Jelgavas ielā, Dabas mājā un Zinātņu mājā, norisināsies LU Jauno tehnoloģiju un inovāciju diena, kurā piedalīsies arī FMOF pārstāvji.

LU Jauno tehnoloģiju un inovāciju dienas mērķis ir aktualizēt Latvijas Universitātes sasniegumus zinātnē, vienot fakultātes, studentus, pasniedzējus un absolventus aizraujošās un jēgpilnās aktivitātēs, vienlaikus atrādot jauno un moderno vidi, topošā LU Akadēmiskā centra iespējas. Ikviens interesents tiek aicināts apmeklēt plānotos pasākumus. Piedaloties studentu, topošo profesoru un profesoru diskusijā būs iespēja uzzināt par savstarpējām sadarbības iespējām, bet ieskatu aktuālākajos, revolucionārākajos un iedvesmojošākajos zinātnieku darbos varēs gūt, apmeklējot pētniecības ideju tirgus placi “Zināšanu agora”. Vakarā paredzēta Latvijas Universitātes absolventu diskusija par izglītības lomu "Nākotnes sabiedrības universitāte", kā arī absolventu un studentu vakara pasākums visai LU saimei, kurā par muzikālo noformējumu parūpēsies muzikālās apvienības “Menuets” un “Coco Orchestra”.

Studentu un topošo profesoru diskusijā “Nākotnes ideju laboratorija” piedalīsies arī FMOF komanda,  savukārt pētniecības ideju tirgus placī “Zināšanu agora”, kas no plkst.17.00 notiks Zinātņu mājas Alfa, Beta un Omega auditorijās, FMOF pārstāvēs LU Vides un tehnoloģisko procesu matemātiskās modelēšanas laboratorijas zinātniskais asistents Aigars Valainis, iepazīstinot ar interneta vietni www.water.lv/fimarweb, kurā pieejama okeanografiskā prognoze Baltijas jūrai. LU Jauno tehnoloģiju un inovāciju diena ir arī iespēja satikties FMOF absolventiem un uzzināt, kā mainījusies un attīstījusies ne vien Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāte, bet Universitāte kopumā. Interaktīvā veidā jaunās telpas iespējams iepazīt, jau no plkst. 14.00 piedaloties spēlē “digi-rogainings”, bet no plkst. 18.00 diskusijā "Nākotnes sabiedrības universitāte" par zināšanās un zinātni nākamajā simtgadē diskutēs visu 13 fakultāšu absolventi, kuri ar veselīgu pašironiju ieinteresēs auditoriju par svarīgām un provokatīvām tēmām, kopīgi sniedzot starpdisciplināru skatījumu uz izglītības procesu.

Plašāka informācija un pilna pasākuma programma pieejama Latvijas Universitātes tīmekļa vietnē.

Dalīties