Aprīļa mēneša izskaņā Latvijas Universitātes (LU) Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes (FMOF) studenti un darbinieki satiksies tradicionālo "Fizmatdienu" pasākumos, vairāk nekā nedēļās garumā piedaloties dažādās LU FMOF Studentu pašpārvaldes rīkotās aktivitātēs.

"Fizmatdienu 2019" pasākumu programmu ievadīs Fizmatu talka, kas 27. aprīlī, ikgadējās Lielās talkas ietvaros, jau no plkst. 10.00 Torņakalnā pie Zinātņu mājas pulcēs strādāt gribētājus, lai līdz plkst. 15.00 kopā ar citu fakultāšu pārstāvjiem un citiem interesentiem nodotos LU Akadēmiskā centra apkaimes sakopšanas darbiem. Pēc darba visi talkotāji aicināti uz cafe “Leningrad”, kur ar uzkodām, dzērieniem un jauku atmosfēru notiks iesildīšanās "Fizmatdienām". Vairāk info par Fizmatu talku.

Īstā "Fizmatdienu" atklāšana notiks 29. aprīlī plkst. 17.00, kad Raiņa bulvārī 19 sāksies "Fizmatdienu Gājiens". Gājiena maršruts ļaus paviesoties visās LU FMOF bijušajās un esošajās mājvietās, Fizmatu dziesmu un saukļu pavadībā mērojot ceļu uz Zeļļiem un pirmo gadu  turpinot gājienu arī uz FMOF jauno mītni – LU Zinātņu māju (Jelgavas iela 3), kur plkst. 19.00 ar svētku kūku oficiāli atklās Fizmatdienas 2019. Gājējiem ieeja nākamās dienas “Afterītībrīva! Vairāk informācijas par gājienu un atklāšanu atradīsiet pasākuma Facebook lapā.

"Fizmatdienu 2019"  programma turpināsies ar  “Afterīti”, kas 30. aprīlī no plkst. 22.00  norisināsies Folkklubā “Ala”. Pasākumu pavadīs dzīvā mūzika un DJ, dodot iespēju ne tikai izdejoties un izdziedāties karaoke, bet arī piedalīties loterijā. Ieejas maksa pasākumā - 3 EUR, ar Fizmatdienu atribūtiku (varēs iegādāties iepriekš vai uz vietas) - 2 EUR, bet gājiena apmeklētājiem  -  par brīvu. Šī gada "Afterītī" varēsi papildināt arī personīgo "Fizmatdienu" kausu kolekciju (iepriekš piesakoties). Vairāk informācijas par “Afterīti” atradīsiet pasākuma Facebook lapā.

Erudīciju Fizmati varēs pārbaudīt pasākumā “Čujs, Ņuhs un Poņa” , kas norisināsies 1. maijā plkst. 18.00 “Omas briljantā”. Komandu pieteikšana, aizpildot anketu. Vairāk informācijas par pasākumu atradīsiet šeit.

Par "Fizmatdienu 2019" izsmalcinātāko pasākumu varētu uzskatīt “Personību vakaru”, kas  norisināsies 2. maijā plkst. 18.00 Zinātņu mājas 7. stāvā. Ar stāstiem par Fizmatu gaitām un pieredzēto pēc studiju beigšanas dalīsies absolventi Kristaps Bergfelds, Aija Muceniece un Līga Šķendere. Papildus izcilai kompānijai, būs arī cienasts un dzērieni. “Personību vakara”  gaitā notiks arī “Gada Fizmata” apbalvošana. Vairāk informācijas par "Personību vakaru" atradīsi šeit.

Piektdiena, 3. maijs, atvēlēta aktīvai atpūtai.  No plkst. 14.00 pie Zinātņu mājas notiks pasākums ”Orientieris”. Komandu var pieteikt aizpildot anketu, bet aktuālāko informāciju atradīsi šeit.

"Fizmatdienas  2019" noslēgsies ar tradicionālo Laivu braucienu, kas šogad sāksies  4. maijā un ilgs līdz 6. maijam. Laivu brauciens notiks pa Irbes upi aptuveni 30 km garumā. Pulcēšanas pie Zinātņu mājas plkst. 7.30, izbraukšana – plkst. 8.30. Komandas var pieteikt, aizpildot anketu, bet aktuālāko informāciju atradīsi pasākuma Facebook lapā.

Sīkāka informācija par visiem pasākumiem atradīsi:

Pieteikšanās anketas:

Par "Fizmatdienām"

"Fizmatdienas" ir tradicionāls LU FMOF studentu organizēts pasākumu cikls, kura ietvaros notiek atvērtas diskusijas ar sabiedrībā zināmiem fizmatiem, prāta spēles fizmatiskas erudīcijas un zināšanu pārbaudei, kopīgas sporta aktivitātes un citi pasākumi. "Fizmatdienās" piedalīties aicināti paši fizmati un LU FMOF absolventi, kā arī visi kas vēlas iepazīt fizmatus, viņu dzīvesveidu un mācību procesu. Īpaši aicinām iesaistīties vidusskolēnus – potenciālos mūsu fakultātes studentus – un ikvienu, kam patīk labi pavadīt laiku.

Par Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāti.

Latvijas Universitātes Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāte ir Latvijas Universitātes akadēmiska pamatstruktūrvienība, kas izveidota akadēmiskās darbības organizēšanai sekojošās zinātņu nozarēs: fizikas un matemātikas nozarē, kā arī medicīniskās fizikas apakšnozarē.

Dalīties