11. un 12. aprīlī jau 15. gadu pēc kārtas norisinājās starptautiskā jauno zinātnieku konference “Developments in Optics and Communications 2019”, pulcējot studentus un ekspertus, kas darbojas tādās zinātnes nozarēs kā biofotonika, redzes zinātne, lāzerfizika un spektroskopija, optiskie materiāli un parādības. Šogad pasākuma organizēšanā piedalījās arī FMOF studenti un pirmo reizi tā notika LU Zinātņu mājā.

Konferencē piedalījās dalībnieki no četrām valstīm. Divu dienu garumā studenti uzstājās ar mutiskiem un stenda referātiem, stāstot par saviem bakalaura, maģistra un doktora darbiem. Pieci vieslektori, tostarp divi profesori no ārzemēm, dalījās ar jaunākajiem atklājumiem un ambicioziem pētījumu plāniem, iedvesmojot studentus būt aktīviem un izstrādāt augstās kvalitātes, jēgpilnus darbus.

Papildus zinātnisko referātu sesijām, konferences programmā bija arī citas  aktivitātes. Konferences dalībniekiem tika nodrošināta iespēja pilnveidot prezentēšanas un uzstāšanās prasmes, kā arī atraktīvā veidā iepazīt Vecrīgu. Ārzemju dalībnieki, kas piedalījās šajā konferencē arī pagājušajos gados, bija patīkami pārsteigti ieraudzīt Latvijas Universitātes Akadēmiskā centra straujo attīstību un iepazīt jaunās modernās telpas.

Šogad konference norisinājās sadarbībā ar Starptautisko lāzerfizikas skolu Laserlab IV Nordic Training School “Luminescence dynamics: analyzing relaxation processes”. Pasākumu atbalstīja Latvijas Universitāte, Latvijas Amerikas acu centrs un starptautiskās organizācijas SPIE un OSA.

Konferences tīmekļa vietne ir http://docriga.lv/

Par DOC

Katru gadu konferenci organizē studenti no lielākajām Latvijas universitātēm, kas pārstāv starptautiskās organizācijas – SPIE (Starptautiskā Optikas un fotonikas biedrība) un OSA (Amerikas Optikas biedrība), sadarbībā ar ārējiem partneriem un atbalstītājiem. Pasākuma mērķis ir atbalstīt studentus, kas uzsāk pētniecību, radot iespēju prezentēt zinātnisko darbu rezultātus un saņemt atgriezenisko saiti no ārzemju un Latvijas ekspertiem, apspriest aktuālus jautājumus un izaicinājumus dažādās zinātnes jomās, veicināt starptautisko sadarbību pētniecībā.  

Par Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāti.

Latvijas Universitātes Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāte ir Latvijas Universitātes akadēmiska pamatstruktūrvienība, kas izveidota akadēmiskās darbības organizēšanai sekojošās zinātņu nozarēs: fizikas un matemātikas nozarē, kā arī medicīniskās fizikas apakšnozarē.

Dalīties