Latvijas Universitātes (LU) Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāte (FMOF) sadarbībā ar vairākām citām nozares institūcijām un uzņēmumiem izveidojusi aktuālu pētniecības tēmu sarakstu, kas gan atvieglos studentu izvēli, gan atspoguļo fizikas un astronomijas plašās pētniecības iespējas.

Fizikas bakalaura un maģistra studentu ērtībai FMOF apkopoti pētniecības tēmu piedāvājumi, ko studenti var izvēlēties savu noslēguma darbu vai prakses izstrādei. Šogad saraksts sastāv no 83 dažādām tēmām, kuras nosaukuši to potenciālie vadītāji. Šāds saraksts ne vien palīdz studentiem vieglāk izvēlēties noslēguma darba vai prakses tēmu, bet arī uzskatāmi demonstrē fizikas un astronomijas pētniecības plašumu gan Latvijas Universitātē, gan citos institūtos un uzņēmumos.

Pētniecības tēmas piedāvā Magnētisku mīkstu materiālu laboratorija, Nanoelektronikas teorijas grupa, Vides un tehnoloģisko procesu matemātiskās modelēšanas laboratorija, Elektrodinamikas un nepārtrauktas vides mehānikas katedra, SIA "KEPP EU", Lāzeru Centrs, LU Materiālu mehānikas institūts, LU Fizikas institūts, LU Atomfizikas un spektroskopijas institūts, Ventspils Augstskolas Inženierzinātņu institūts "Ventspils Starptautiskais radioastronomijas centrs", LU Ķīmiskās fizikas institūts, LU Astronomijas institūts, LU Cietvielu fizikas institūts, Latvijas Organiskās sintēzes institūts.

Pilns tēmu saraksts un kontaktinformācija atrodama https://ej.uz/FizTemas2019

Par Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāti.

Latvijas Universitātes Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāte ir Latvijas Universitātes akadēmiska pamatstruktūrvienība, kas izveidota akadēmiskās darbības organizēšanai sekojošās zinātņu nozarēs: fizikas un matemātikas nozarē, kā arī medicīniskās fizikas apakšnozarē.

Dalīties